Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” vienojies ar OSI par ciešāku sadarbību
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-08-18 10:36:02
Versijas komentārs
Teksts

Informējam, ka š.g. 17. augustā notika AS „Grindeks” un Latvijas Organiskās sintēzes institūta (OSI) augstākās vadības tikšanās, kuras laikā abas puses vienojās par ciešāku sadarbību jaunu produktu izstrādē.

Tikšanās laikā tika izskatīti jautājumi par vairāku patentaizsargātu un patentbrīvu produktu izstrādi un to komercializācijas procesa uzsākšanu, kā arī tika panākta vienošanās par OSI iesaistīšanos Mildronāta® klīnisko pētījumu programmā Ķīnā.

AS „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans: „Apvienojot „Grindeks” starptautisko pieredzi farmācijas nozarē un OSI augsto zinātnisko potenciālu, kopīgi vienojāmies par ciešāku sadarbību. „Grindeks” lielākais ieguvums būs jauni, perspektīvi un efektīvi medikamenti.”

Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš: „Tikšanās bija auglīga – tās laikā tika apspriesta jaunu oriģinālu, kā arī patentbrīvu medikamentu izstrāde, iespējamie ieviešanas un reģistrācijas scenāriji. Esam savstarpēji vienojušies gan par sadarbības jomām, gan par konkrētu rīcības plānu un termiņiem.”


Par AS „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. AS „Grindeks” produktu portfeli veido oriģinālprodukti, patentbrīvie medikamenti, aktīvās farmaceitiskās vielas. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.

„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, pārējās NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.

Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tālr.: 67083370, 29256012
Fakss: 67083505
www.grindeks.lv

 

Pielikumi