Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex banka nolēmusi atteikties no reiting kompānijas Moody’s pakalpojumiem
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-08-10 15:27:31
Versijas komentārs
Teksts

 

PAZIŅOJUMS PRESEI
Rīga, 2010. gada 10. augustā
 
 
Parex banka nolēmusi atteikties no reiting kompānijas Moody’s pakalpojumiem
 
Ņemot vērā Parex bankas turpmāko darbības specifiku, proti, banka plānos neietilpst jaunu noguldītāju piesaistīšana, depozītu pieņemšana, jaunu kredītu izsniegšana, kā arī maksājumu pieņemšana, Parex banka ir rūpīgi izvērtējusi starptautiskās reitingu aģentūras Moody’s  pakalpojumu lietderību, un šobrīd ir uzsākusi ar līguma pārtraukšanu saistīto formalitāšu kārtošanu. Parex bankas administratīvo izmaksu konsekventa samazināšana – viens no Parex bankas dienas kārtības jautājumiem - ir būtisks aspekts potenciālā lēmuma pieņemšanā
 
Šā gada 1. augustā sekmīgi noslēdzoties Parex bankas restrukturizācijas procesam, Parex banka kā risinājumu banka ir aktivizējusi darbību atbilstoši tās noteiktajiem mērķiem un funkcijām, par prioritāro uzdevumu izvirzot valsts ieguldījumu maksimālu atgūšanu.
 
Parex bankas valdes priekšsēdētājs Kriss Gviljams uzsver: “Reitingu aģentūras Moody’s sniegtie pakalpojumi nenoliedzami ir vērtīgi un pat vitāli nepieciešami tajos gadījumos, kad uzņēmums ir ieinteresēts piesaistīt papildus finansējumu vai, piemēram, potenciālos noguldītājus. Savukārt mēs šādas darbības neplānojam veikt, jo - tās nav saistītas ar Parex bankas definētajiem mērķiem un uzdevumiem.” 
 
Saskaņā ar Parex bankas darbības stratēģiju, Parex bankas turpmākā darbība tiks koncentrēta uz kredītu restrukturizāciju, kā arī pārņemto kredītu nodrošinājumu, pārsvarā nekustamo īpašumu, efektīvu apsaimniekošanu. Stabilizējoties situācijai nekustamo īpašumu tirgos, Parex banka plāno to iespējami izdevīgu pārdošanu visu akcionāru interesēs.
 
Atgādinām, ka šā gada 1. augustā notikušās Parex bankas restrukturizācijas rezultātā tika izveidoti divi uzņēmumi – uz banku Citadele tika pārnesa lielākā daļa līdzšinējās Parex bankas aktīvu, savukārt neprofila aktīvi tika atstāti Parex bankā jeb risinājumu bankā. 

 Papildu informācijai:

 
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga vadītāja
AS “Parex banka”
Tālr. 67778386 vai 29287169
E-pasts: Marita.Ozolina-Tumanovska@parex.lv
 
Pielikumi