Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Latvijas kuģniecība turpina aktīvas sarunas ar AS Ventspils nafta par savstarpējo darījumu restrukturizāciju
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-07-15 17:21:09
Versijas komentārs
FKTK komentārs

Finanšu un kapitāla tirgus komisija norāda, ka tā saistībā ar AS ''Latvijas kuģniecība'' revidētu 2009. gada pārskatu 30.07.2010. ir pieņēmusi  lēmumu Nr. 212 ''Par AS "Latvijas kuģniecība'' Finanšu instrumentu tirgus likuma 56. panta piektās daļas pārkāpumu''.  

Informācija par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmumu (tā rezolutīvo daļu) 03.08.2010. ir publicēta Oficiālajā obligātās informācijas centralizētajā glabāšanas sistēmā (saite uz Oficiālajā obligātās informācijas centralizētajā glabāšanas sistēmā publicēto informāciju par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes pieņemto lēmumu: https://www.oricgs.lv/eri/LSC1R/5543/).  

Ieinteresētās personas lēmuma pilnu tekstu (lēmuma apliecinātu kopiju) var saņemt, ar iesniegumu vēršoties Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, Kungu ielā 1, Rīgā, LV -1050. 

 

Teksts

AS Latvijas kuģniecība turpina aktīvas sarunas ar AS Ventspils nafta par savstarpējo darījumu restrukturizāciju

Publiskā akciju sabiedrība „Latvijas kuģniecība“ (LK) risina aktīvas sarunas ar uzņēmuma lielāko akcionāru AS „Ventspils nafta“ (VN) par tādu abu uzņēmumu visiem akcionāriem maksimāli izdevīgu savstarpējo darījumu nosacījumu maiņu, kas palīdzētu nodrošināt uzņēmuma finansiālo rādītāju stabilitāti un sekmētu gan LK, gan VN koncerna turpmāko finansiāli ekonomisko darbību.
 
Tikai pēc minēto sarunu noslēgšanās LK valde var uzņemties tai likumdošanā un citos normatīvajos aktos noteikto atbildību par patiesas un objektīvas finanšu informācijas iekļaušanu uzņēmuma finanšu dokumentācijā, tajā skaitā 2009.gada pārskatā. Šābrīža spekulācijas attiecībā uz iespējamajiem 2009.gada pārskatā iekļaujamajiem finanšu datiem būtu uzskatāmas par klaji pretlikumīgām un visus LK ieguldītājus maldinošām ziņām, par ko LK valdei nāktos uzņemties likumā noteikto administratīvo atbildību. Šāda LK nostāja izskaidrojama ar faktu, ka, panākot vienošanos par darījumu restrukturizāciju ar VN, no kā loģiski izrietētu arī vairāku grāmatvedības uzskaites nosacījumu maiņa, LK auditētajā 2009.gada pārskatā iekļautie finanšu rādītāji būtiski atšķirtos no potenciālajiem datiem pašlaik, pilnīgi noteikti pārsniedzot 10% atšķirību līmeni.
 
LK jau vairākkārt publiski informējusi visus savus investorus, ka, ņemot vērā krasās izmaiņas mediju, poligrāfijas un nekustamā īpašuma biznesa tirgū, jau kopš 2009.gada nogales tiek risinātas sarunas ar VN par 2008.gadā noslēgtā vairāku uzņēmumu un īpašumu pirkuma darījuma resturkurizāciju atbilstoši šābrīža objektīvajai tirgus situācijai, visu akcionāru interešu garantēšanai un LK pašreizējām iespējām, nodrošinot arī turpmāku stabilu LK finansiāli ekonomisko darbību. LK arī pati norādījusi, ka, ievērojot sarunu procesu, nebūs iespējama LK 2009.gada auditētā pārskata iesniegšana noteiktajā termiņā, taču tajā pašā laikā LK pamatoti cer, ka auditētā pārskata sagatavošana noslēgsies līdz 2010.gada decembrim, un ir jau laikus izsludinājusi akcionāru sapulci pārskata apstiprināšanai šā gada 17.decembrī.
 
„Formāla prasību izpilde nevar būt prioritāra situācijā, kad runa ir par uzņēmuma nākotni. Pretējā gadījumā mēs būsim maldinājuši savus akcionārus,“ uzsver LK valdes loceklis un viceprezidents finanšu jautājumos Raivis Veckāgans. Saskaņā ar Latvijas Republikas Finanšu instrumentu tirgus likuma 59.pantu emitents nedrīkst sniegt nepatiesu vai maldinošu informāciju par būtiskiem notikumiem. Savukārt Gada pārskatu likuma 4.pants nosaka, ka gada pārskatam jāsniedz patiess un skaidrs priekšstats par sabiedrības līdzekļiem, saistībām, finansiālo stāvokli un peļņu vai zaudējumiem un naudas plūsmu. Patlaban izveidojusies situācija neļauj LK izpildīt šos likumdošanas nosacījumus, tāpēc LK uzskata par neiespējamu 2009.gada auditētā pārskata iesniegšanu līdz 31.jūlijam.
 
LK ir publiska akciju sabiedrība, kuras akcijas kotē vērtspapīru biržā „NASDAQ OMX Riga“. LK ierindojas starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem vidēja izmēra jeb handy tankkuģu segmentā un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma atrodas vadošajās pozīcijās starp analogām kompānijām Ziemeļeiropā.
 
Papildus informācija:
Ģirts Apsītis
Valdes priekšsēdētāja palīgs
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 67020126
 
Pielikumi