Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” novērtēta kā viens no labākajiem efektīvas pārvaldības un labas prakses piemēriem Latvijā
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-11-02 16:46:19
Versijas komentārs
Teksts

1. novembrī AS „Grindeks” Latvijas darba devēju konfederācijas un Valsts kancelejas organizētā foruma „Efektīva pārvaldība un partnerība: labākā prakse biznesā, valsts un pašvaldību institūcijās” ietvaros saņēma „Efektīvas pārvaldības gada balvas” atzinību par korporatīvās pārvaldes principu ievērošanuuzņēmumā nominācijā „Labākais korporatīvās pārvaldes uzņēmums”. Tādējādi „Grindeks” novērtēts kā viens no labākajiem efektīvas pārvaldības un labas prakses piemēriem uzņēmumu kategorijā Latvijā.

Kā teikts konkursa nolikumā: „Efektīva pārvaldība norāda uz līdzsvaru, ko organizācija sniedz īstenojot sabiedrības, apkārtējās vides un organizācijas sociāli ekonomiskos mērķus. Efektīva pārvaldība ir instruments organizāciju darbības uzlabošanai pilnveidojot darba organizāciju, veicinot produktivitāti un produktu/pakalpojumu ar augstāku pievienoto vērtību sniegšanu. Balvas mērķis ir sekmēt labas pārvaldības praksi Latvijā un pieredzes apmaiņu starp privāto un publisko sektoru pārvaldības kvalitātes paaugstināšanai.”

AS „Grindeks” savā darbībā ievēro augstus korporatīvās pārvaldības standartus, sekojot 2005. gadā Rīgas Fondu biržas pieņemtajiem Korporatīvās pārvaldības principiem. Darbinieki, inovācijas un eksportspēja tika atzītas par labākajām AS „Grindeks” kvalitātēm šajā konkursā.

AS „Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs, kas specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu ražošanā un pārdošanā. Tā koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā un desmit pārstāvniecības. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un citas NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Laila Kļaviņa
A/s Grindeks Komunikācijas departamenta vadītāja
Tālr. 7083370, 29256012
e-pasts: laila_klavina@grindeks.lv

Pielikumi