Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par publikāciju laikrakstā Dienas Bizness
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-07-05 15:02:33
Versijas komentārs
Teksts

2010. gada 5. jūlija laikrakstā Dienas Bizness minēts, ka pagājušajā nedēļā Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvalde apturēja noziedzīgo grupējumu, kas bija izvērsis plašu nelikumīgi iegūtu līdzekļu atmazgāšanas shēmu, kā arī tiek pārbaudīta iespējamā akciju sabiedrības „Latvijas Gāze” (turpmāk arī – LG) saistība ar shēmu. Publikācijā norādīts, ka LG bijusi sadarbība ar diviem no shēmā iesaistītiem būvniecības uzņēmumiem.

LG kā viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā un kā uzņēmums, kas ir novērtēts kā viens no sociāli atbildīgākajiem uzņēmumiem, pilnībā noraida publiskotās baumas par to, ka uzņēmums ir iesaistīts kādos nelikumīgos darījumos un naudas atmazgāšanas shēmās. Tāpat norādām, ka nav izskanējuši argumenti, kādēļ tiek pieļauta uzņēmuma saistība ar nelikumībām. LG sadarbojas ar daudziem uzņēmumiem, tostarp ar publikācijā minētajiem uzņēmumiem „SZMA Rīga” un „SZMA Būve”, kas ir veikuši virkni pasūtījumu darbu LG. Šie uzņēmumi, tāpat kā citi iepirkumu uzvarētāji, tiek izvēlēti konkursos, savukārt tie iepirkumi, kas pārsniedz likumā „Par iepirkumu sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju vajadzībām” noteikto robežu, tiek organizēti sadarbībā ar Iepirkumu uzraudzības biroju.

Atgādinām, ka, neskatoties uz to, ka esam privāts uzņēmums, uzņēmuma darbība un visi iepirkumi ir pakļauti stingrai pārraudzībai. Uzņēmuma iekšējā kārtība nosaka, ka iepirkumi pamatā tiek organizēti ar konkursu starpniecību, savukārt lēmumu pieņemšanā ir iesaistīta virkne cilvēku ne tikai no atbildīgajām iepirkuma komisijām, bet arī lēmuma pieņemšanas procesā iesaistītās personas, kā, piemēram, sarežģītu un dārgu tehnoloģiju iegādi un/vai to rekonstrukcijas darbu veikšanu pārrauga ne vien LG, bet arī starptautiski pazīstami gāzes nozares eksperti.

Ja LG sniegtā informācija var kādā veidā palīdzēt VID Finanšu policijas darbā, aicinām to vērsties uzņēmumā, lai, nepieciešamības gadījumā, mēs pēc iespējas īsākā laikā varētu sniegt informāciju.

LG norāda, ka, ja kāds no LG pasūtījumu veicējiem savās iekšējās finanšu darbībās ir iesaistīts nelikumībās, tas nenozīmē, ka arī LG tajās ir iesaistīts, kā arī LG nevar uzņemties atbildību par visu tās sadarbības partneru iekšējiem finanšu darījumiem.

Vinsents Makaris
Tel. + (371) 67 369 144
E-pasts: IR@lg.lv

 

Pielikumi