Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS „Liepājas Metalurgs” modernizācijas programmu un tās finansējumu
Emitents Liepājas metalurgs, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-07-02 23:38:17
Versijas komentārs
Teksts

AS „Liepājas Metalurgs” (LM) informē, ka visi iepriekšējie nosacījumi ilgtermiņa finansējuma saņemšanai, kuru LM un UniCredit MedioCredito Centrale S.p.A. (UniCredit) parakstīja 2009.gada 29.decembrī, kopumā par EUR 85'596'300, ir pilnībā izpildīti, tādā veidā finansējums stājās spēkā 2010.gada 30.jūnijā. Piegādes līgums, kas paredz pilnīgu tērauda elektrokausēšanas ceha modernizāciju (saukto par Modernizācijas Projekta II. Fāzi), uzstādot elektroloka krāsni un krāsni-kausu ar visa attiecīgā papildu iekārtu piegādi, montāžas un būvniecības darbus, un nepieciešamās infrastruktūras izveidi, ir pilnībā stājies spēkā un sācis darboties.

Dotā projekta finansējuma sistēma ir tiešā veidā balstīta uz pakāpenisku izmaksu grafiku un atspoguļo kopējo projekta grafiku. Kopējā finansējuma ilgums caurmērā ir aptuveni 8 gadi un tā atmaksa sākas 6 mēnešus pēc projekta istenošanas termiņa un tiek balstīta uz pusgadīga atmaksas grafika. Projekta realizāciju ir plānots pabeigt līdz 2011.gada beigām. Piedāvātās modernizācijas rezultātā tiks paplašināts AS “Liepājas Metalurgs” produkcijas asortiments, tiks palielināta produkcijas kvalitāte un tiks samazinātas ražošanas izmaksas, neskatoties uz to, ka ražošanas apjoms tiks palielināts. Šīs modernizācijas rezultātā modernizētā tērauda elektrokausēšanas ceha ražošanas apjomi būs pietiekami, lai nodrošinātu esošos velmēšanas cehus ar tiem nepieciešamo tērauda pusfabrikātu (sagatavju) apjomu. AS “Liepājas Metalurgs” galvenais mērķis ir iegūt priekšrocības konkurences tirgus apstākļos, kas būs pavisam reāli, tā kā kompānija būs kļuvusi par vienu no modernākajiem ražotājiem Eiropā. Protams, tiks apmierinātas visas Eiropas Savienības prasības.

 

Agrita Pakule
Vadītāja palīgs
T.:63455926,
pakule@metalurgs.lv

Pielikumi