Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Kuģniecība noraida izskanējušo informāciju par tai piederošā tankkuģa "Mar" kaitīgumu videi
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-06-10 16:15:49
Versijas komentārs
Teksts

AS “Latvijas kuģniecība” (LK) noraida pasaules masu medijos izskanējušo informāciju par tai piederošā tankkuģa "Mar" kaitīgumu videi.LKpiederošais tankkuģis „Mar” šobrīd ir pārdošanas procesā un atrodas Indijā. Kuģis ir brīvs no kravas un uz tā neatrodas nekādas vielas, kas varētu kaitēt apkārtējai videi. Arī kuģa būvē ir izmantoti tikai tādi materiāli, kas bija atļauti tankkuģu būvē, laikā, kad kuģis tika būvēts.

„Tankkuģis „Mar” ir saņēmis visus nepieciešamos dokumentus, lai to nogādātu Indijā un atbilstoši starptautiski pieņemtajai praksei pārdotu kompānijai, kas tālāk veiks kuģa sagriešanu metāllūžņos”, norāda LK valdes priekšsēdētājs Imants Sarmulis.

 Rūpējoties par vides drošību un nolūkā palielināt LK koncerna tankkuģu flotes konkurētspēju starptautisko jūras kravu pārvadājumu tirgos, LK pēdējos gados ir konsekventi realizējusi tankkuģu atjaunošanas programmu, pārdodot novecojušo flotes daļu un aizstājot to ar mūsdienīgiem tankkuģiem.  
 
Papildus informācija:
Marita Ozoliņa – Tumanovska
Sabiedrisko attiecību un reklāmas dienesta vadītāja
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 67020120, mob. 29287169
Pielikumi