Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
As “Latvijas kuģniecība” vēstule Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-05-21 11:42:43
Versijas komentārs
Teksts


A.god.V. Dombrovska kungs !  

Dažu pēdējo nedēļu laikā publiskā akciju sabiedrība “Latvijas kuģniecība” ar patiesu interesi ir sekojusi publiskajā telpā atrodamajiem apgalvojumiem, ko izplatījis viens no AS “Latvijas kuģniecība” akcionāriem – AS “Ventspils nafta”.

 Ņemot vērā Latvijas Republikas kā parlamentāras valsts statusu un varas nošķirtības pamatprincipus mūsu valsts demokrātiskajā sistēmā, AS “Latvijas kuģniecība” neizpratni pilnīgi pamatoti radījis fakts, ka iepriekšminētais akcionārs, nespējot vai negribot tiesiskā ceļā risināt savas komercsubjekta attiecības ar citu komercsubjektu, izmanto autoritārām valstīm raksturīgu mēģinājumu šādā strīdā iesaistīt Latvijas Republikas valsts augstākās amatpersonas – tajā skaitā Ministru prezidentu. Šāda potenciāla iejaukšanās divu patstāvīgu juridisku personu savstarpējās attiecībās Latvijas Republikā būtu vērtējama gan katras konkrētās valsts amatpersonas kompetences, gan interešu konfliktu novēršanas normatīvu kontekstā.

 Tā kā uzskatām Latvijas Republiku par tiesisku un demokrātisku valsti, kurā komeruzņēmumu strīdi tiek risināti likumā noteiktajās institūcijās, nevis “banānu republiku”, kur jebkurš jautājums var tikt “sakārtots” kāda ministra vai premjera kabinetā, uzskatām par savu pienākumu sniegt arī savu viedokli par radušos situāciju. Vēlamies nomierināt visas ieinteresētās un, iespējams, pret savu gribu šajā publiskajā domu apmaiņā iesaistītās puses un informēt, ka AS “Latvijas kuģniecība” rīkojas pilnīgā saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanas prasībām, ievērojot visu uzņēmuma akcionāru intereses, nevis pakļaujoties viena akcionāra – AS “Ventspils nafta” – voluntārajām iegribām. AS “Latvijas kuģniecība” ir precīzi ievērojusi Latvijas Republikas likumu normas un sasaukusi uzņēmuma akcionāru sapulces pilnīgā saskaņā ar šajās normās definētajām prasībām.

 Tajā pašā laikā aicinām uz atklātu diskusiju visus AS “Latvijas kuģniecība” akcionārus, nevis vēršoties pie Ministru prezidenta, bet gan tieši AS “Latvijas kuģniecība”. Mūsu uzņēmums jau kopš 2009.gada nogales ir daudzkārt nesekmīgi mēģinājis veidot konstruktīvu dialogu ar vienu no saviem akcionāriem – AS “Ventspils nafta”, tajā skaitā vairākkārt nosūtot tam rakstiskus priekšlikumus saistībā ar abu uzņēmumu komercattiecībām, diemžēl, nekādu atbildi uz šiem ierosinājumiem vispār nesaņemot.

 Lasot AS “Ventspils nafta” publiskoto saraksti ar Latvijas Republikas Ministru prezidentu, esam spiesti aicināt Jūs, augsti godātais V.Dombrovska kungs, izmantot savu autoritāti un turpmākajā saziņā ar AS “Ventspils nafta” informēt tās valdes priekšsēdētāju Saimonu Digbiju Bodiju par mūsu valsts likumdošanas, izpildvaras un tiesu varas nodalītajām funkcijām, kā arī par AS “Ventspils nafta” likumīgām tiesībām sev nevēlamus valsts institūciju lēmumus apstrīdēt tiesā, nevis meklējot politisku patronāžu.

 

Cieņā

 AS “Latvijas kuģniecība” valde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pielikumi