Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Latvijas kuģniecība" padomes priekšsēdētāja M. Gaiļa komentārs
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-05-19 11:18:17
Versijas komentārs
Teksts

“Akciju sabiedrība” “Latvijas kuģniecība” (LK) uzskata, ka akciju sabiedrības „Ventspils nafta” (VN) pārstāvju izplatītie paziņojumi (to skaitā šā gada 15. maijā publicētie raksti www. Financenet, LETA u.c.) par LK akcionāru sapulces novilcināšanu ir saistāmi ar VN akcionāru strīdiem, kuru rezultātā VN atkārtotajā akcionāru pilnsapulcē esošā VN vadība, visdrīzāk, savus amatus zaudēs. 

Līdz ar to uzņēmējam Oļegam Stepanovam, kurš līdz ar četriem saviem līdzgaitniekiem (V. Godunovu, M. Kvēpu, G. Grāvīti un A. Ovodu) šobrīd vēl ir LK lielākā akcionāra VN padomē, neizdosies nomainīt LK vadību, kas ir uzsākusi virkni civilprasību pret ar viņu saistītiem uzņēmumiem un aktīvi sadarbojas krimināllietas par liela mēroga krāpšanu izmeklēšanā, kurā arī, iespējams, iesaistīts O. Stepanovs. 

Šajā kontekstā LK nav saprotama „Vitol” kā lielākā VN akcionāra loma, jo „Vitol” līdz šim ir centies sevi pozicionēt kā cienījams, starptautisks uzņēmums, kuru interesējot tikai uzņēmējdarbība, nevis atsevišķu vietēja mēroga autoritāšu pasargāšana no tiem pienākošās atbildības. LK vadība aicina „Vitol” un tās pārstāvjus kritiski izvērtēt nepieciešamību arī turpmāk atbalstīt O. Stepanova grupējuma intereses, it sevišķi, ņemot vērā arī arvien biežāk masu medijos izskanošās bažas par šī grupējuma darbības likumību. Iespējams, „Vitol” pārstāvji ir maldināti par O. Stepanova uzņēmējdarbības būtību. 

Ja „Vitol” pārstāvjus patiesi interesē ar LK uzņēmējdarbību saistītie jautājumi, LK vadība ir gatava savstarpējas izpratnes gaisotnē tos risināt, īpaši ņemot vērā „Vitol” agresīvo un stūrgalvīgo politiku saistībā ar SIA „LASCO Investment” veiktajiem darījumiem.” 

 

Papildu informācija:

Marita Ozoliņa-Tumanovska,

Sabiedrisko attiecību un reklāmas daļas vadītāja

tālr.: +371 29287169; 67020120

e-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv

Pielikumi