Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Iespējams veiktas nelikumīgas darbības ar VN akcijām
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-05-12 18:50:29
Versijas komentārs
Teksts

AS „Ventspils nafta” (VN) vadība informē, ka ir saņēmusi iesniegumu no zvērināta advokāta Mārtiņa Kvēpa, kurš norāda, ka ir VN akcionāra „Avenue Emerging Markets Fund Ltd” patieso īpašnieku pārstāvis un pauž bažas par, iespējams, nelikumīgām darbībām ar „Avenue Emerging Markets Fund Ltd” fiduciārajā (trasta) turējumā esošajām aptuveni 1,8 miljoni VN akcijām saistībā ar nenotikušo 2010.gada 28.aprīļa kārtējo akcionāru sapulci.

Kā iesniegumā informē zvērināts advokāts MKvēps, pirms 2010. gada 28. aprīlī paredzētās VN kārtējās akcionāru sapulces, kas tika atcelta valdes kvoruma trūkuma dēļ, noticis mēģinājums no zvērināta advokāta Jāņa Zelmeņa puses, iespējams, nelikumīgi, pretēji to patieso īpašnieku dotajām instrukcijām, izmantot balsstiesības, kas izriet no aptuveni 1,8 miljoni „Avenue Emerging Markets Fund Ltd” fiduciārajā (trasta) turējumā esošajām VN akcijām. Atbilstoši VN saņemtajai informācijai, ir lūgts uzsākt tiesvedību un sniegta informācija tiesību aizsardzības iestādēm Lihtenšteinā.

Kā norāda zvērināts advokāts M.Kvēps, jau kopš 2007. gada tikai viņš dodot instrukcijas saistībā ar 1,8 miljoniem „Avenue Emerging Markets Fund Ltd” fiduciārajā (trasta) turējumā esošajām VN akcijām un pilnvaras zvērinātam advokātam Jānim Zelmenim izdotas pretēji viņa instrukcijām.

Ventspils nafta

Zane Bojāre
A/s „Ventspils nafta” preses sekretāre
E-pasts: zane.bojare@vnafta.lv
Tālr.: 67821691; 29706733

Pielikumi