Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex Asset Management piereģistrē fondu Šveicē
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-10-26 11:30:08
Versijas komentārs
Teksts
Parex Asset Management piereģistrē fondu Šveicē
 
Parex bankas meitas uzņēmums, aktīvu pārvaldīšanas kompānija Parex Asset Management (PAM) ir piereģistrējusi Parex Kaspijas jūras akciju fondu tā izplatīšanai Šveicē.
2007.gada 15.oktobrī Šveices Federālā uzraudzības un finanšu pakalpojumu uzraudzības institūcija ir piereģistrējusi publiskai izplatīšanai Šveices teritorijā Latvijas Parex Kaspijas jūras akciju fondu.
Kompānijas Parex Asset Management prezidents Roberts Idelsons: „Starptautisko investoru interese uz Vidusāzijas reģiona kompāniju akcijām aizvien pieaug. Parex Kaspijas jūras akciju fonds ir viens no pirmajiem investīciju produktiem, kas nodrošina pieeju ātri augošu kompāniju akcijām, kas darbojas šajā reģionā. Mēs ceram, ka Parex grupas ilggadīgā pieredze Kaspijas jūras reģionā būs pieprasīta arī no Šveices investoriem.”
 
Parex Kaspijas jūras akciju fonds tika dibināts 2007.gada 14.februārī. No tā dibināšanas dienas fonda aktīvi ir palielinājušies līdz 17,6 miljoniem eiro. Fonda darbības mērķis ir sasniegt ilgtermiņa kapitāla pieaugumu ar ieguldījumiem diversificētā kompāniju akciju portfelī, kas darbojas vai arī ir reģistrētas Kaspijas jūras reģionā. Parex Kaspijas jūras akciju fonds tiek kotēts Rīgas Fondu biržā.
Par Parex Asset Management:
Parex Asset Management, Parex bankas meitas uzņēmums, kura pārvaldīšanā patlaban ir aktīvi vairāk nekā 1 miljarda USD apjomā, ir lielākā ieguldījumu pārvaldes sabiedrība Baltijas valstīs. PAM aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā kā vietējiem, tā arī starptautiskajiem klientiem - privātpersonām, korporatīvajiem klientiem, investīciju fondiem, kā arī pensiju sistēmas 2. un 3.līmeņa pensiju plāniem un apdrošināšanas kompānijām. PAM meitas uzņēmumi aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā arī klientiem Lietuvā, Krievijā un Ukrainā. Parex Asset Management pārstāvniecība darbojas arī Kazahstānā.
Par Parex banku:
Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā 4,3 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 15 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Stokholmā un Tallinā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā , kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody's Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).
 
Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis 7010141 vai 29476754
e-pasts: viktors.zakis@parex.lv
Pielikumi