Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Ventspils nafta kārtējā akcionāru sapulce nav notikusi
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-04-28 11:15:48
Versijas komentārs
Teksts

A/s Ventspils nafta kārtējā akcionāru sapulce, kas bija sasaukta “Hotel de Rome” uz plkst. 10:00 šodien, 2010. gada 28. aprīlī nenotika. Akcionāru sapulce tika atcelta tādēļ, ka VN valde kvoruma trūkuma dēļ nevarēja apstiprināt VN akcionāru sarakstu, kas būtu tiesīgi piedalīties akcionāru sapulcē, kā arī VN valde nevarēja veikt reģistrāciju un sagatavot akcionāru, kas piedalās akcionāru sapulcē, sarakstu saskaņā ar Komerclikuma 278.panta 3.daļu. Līdz ar to nekādi VN akcionāru sapulces lēmumi šodien netika pieņemti.

Radušos situāciju VN vadība uztver ar atbilstošu nopietnību. VN padome ir devusi norādījumus valdei sasaukt kārtējo akcionāru sapulci iespējami ātri, lai apstiprinātu 2009. gada auditētos pārskatus. Sapulces norises laiks tiek prognozēts pēc tam, kad A/s „Latvijas Kuģniecība” (LK) būs apstiprinājusi savus 2009. gada pārskatus. Šāda rīcība ir atbilde atsevišķu akcionāru un viņu pārstāvju publiski paustajām raizēm, ka VN vadība nepamatoti sasaukusi kārtējo akcionāru sapulci uz 28. aprīli, pirms VN auditoriem ir bijusi iespēja apstiprināt 2009. gada pārskatus.

VN vadība jau ziņoja, ka nopietna situācija šobrīd ir izveidojusies ar VN 2009. gada pārskatu apstiprināšanu. Tā kā asociētais uzņēmums LK nav sagatavojusi 2009.g. auditētus pārskatus un sasaukusi kārtējo akcionāru sapulci LK auditēto 2009. gada pārskatu apstiprināšanai, arī VN nevar pabeigt un apstiprināt savus 2009. gada pārskatus kā sākotnēji bija plānots.

Šobrīd VN vadība saņēmusi pretenzijas no atsevišķiem akcionāriem par, iespējams, nelikumīgām darbībām attiecībā uz atsevišķu pilnvarojumu saņemšanu, kā arī tālākiem, iespējamiem, procesiem, kas var radīt krimināltiesiskas sekas.

VN vadība cer, ka visi akcionārus satraucošie jautājumi radīs risinājumu līdz ar jaunas kārtējās akcionāru sapulces sasaukšanu.
 

Ventspils nafta

Zane Bojāre
A/s „Ventspils nafta” preses sekretāre
E-pasts: zane.bojare@vnafta.lv
Tālr.: 67821691; 29706733

Pielikumi