Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Ventspils naftas kārtējā akcionāru sapulce 2010. gada 28. aprīlī nenotiks
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-04-27 12:18:56
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība Ventspils nafta (VN) informē, ka uz 2010. gada 28. aprīļa plkst. 10:00 viesnīcā „Hotel de Rome” sasauktā VN kārtējā akcionāru sapulce tiek atcelta un nenotiks.

 VN kārtējās akcionāru sapulces atcelšanas iemesls ir fakts, ka VN valde kvoruma trūkuma dēļ nevar apstiprināt VN akcionāru sarakstu, kas ir tiesīgi piedalīties akcionāru sapulcē. Šāda situācija izveidojusies viena no VN valdes locekļa ilgstošas slimības dēļ. Lai pieņemtu lēmumus, saskaņā ar VN statūtiem un Latvijas normatīvajiem aktiem VN valdei ir jābūt pārstāvētai ne mazāk kā 3 valdes locekļu sastāvā. VN norāda, ka šī paša iemesla dēļ nenotika arī VN ārkārtas akcionāru sapulce, kas bija plānota 2009. gada 15. oktobrī. Toreiz VN valdes priekšsēdētāja bija Olga Pētersone, kura 2009. gada 15. oktobrī informēja akcionārus, ka valdes kvoruma trūkuma dēļ ārkārtas akcionāru sapulce nenotiks.
 
VN vadība arī norāda, ka nopietna situācija šobrīd ir izveidojusies ar VN 2009. gada pārskatu apstiprināšanu. Tā kā asociētais uzņēmums AS „Latvijas kuģniecība” (LK) nav sagatavojusi auditētus pārskatus un sasaukusi kārtējo akcionāru sapulci LK auditēto 2009. gada pārskatu apstiprināšanai, arī VN nevar pabeigt un apstiprināt savus 2009. gada pārskatus kā sākotnēji bija plānots.
 VN auditori SIA „Ernst & Young Baltic” jau iepriekš informējuši VN valdi, ka kamēr netiks saņemti apstiprināti LK 2009. gada pārskati, arī VN nevar pienācīgi pabeigt 2009. gada pārskatu auditu un apstiprināšanu. VN vairākkārtīgi aicinājusi LK valdi un padomi sasaukt LK kārtējo akcionāru sapulci līdz 2010. gada aprīļa beigām, lai apstiprinātu LK 2009. gada pārskatus.

Ventspils nafta

Zane Bojāre
A/s „Ventspils nafta” preses sekretāre
E-pasts: zane.bojare@vnafta.lv
Tālr.: 67821691; 29706733

Pielikumi