Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex bankas akcionāru sapulcē ievēl jaunu bankas padomi
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-04-06 15:06:03
Versijas komentārs
Teksts

Otrdien, 6. aprīlī, notika Parex bankas ārkārtas akcionāru sapulce, kurā tika ievēlēta jauna bankas padome – Juris Jākobsons, Maikls J. Borks (Michael J. Bourke), Lorencs Filips Adamss (Laurence Phillips Adams), Juris Vaskāns un Klāvs Vasks.

Parex bankas padomē tika ievēlēti divi jauni pārstāvji Juris Jākobsons, Latvijas Privatizācijas aģentūras projektu vadītājs Parex bankas restrukturizācijas jautājumos, un Klāvs Vasks, Latvijas Garantiju aģentūras valdes loceklis. Abiem jaunievēlētajiem padomes locekļiem ir vairāk nekā 15 gadu ilga pieredze banku sektorā.

Juris Jākobsons kopš 2010. gada janvāra ir Latvijas Privatizācijas aģentūras projektu vadītājs Parex bankas restrukturizācijas jautājumos, iepriekš ieņemot Vereinsbank Riga (vēlāk pārdēvēta par HVB Bank Latvia, patlaban UniCredit Bank) valdes priekšsēdētāja un prezidenta amatu, un SEB Bank Latvija valdes locekļa un viceprezidenta amatu. J.Jākobsons ir ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā Helsinku Biznesa skolā (Helsinki School of Economics and Business Administration).

Savukārt Klāvs Vasks kopš 2009. gada jūlija ir Latvijas Garantiju aģentūras valdes loceklis. Plašu pieredzi ieguvis SEB Bank Latvija, kur ieņēmis viceprezidenta amatu, bijis arī pārstrukturēšanas nodaļas un lielo uzņēmumu apkalpošana nodaļas vadītājs. Maģistra grādu ieguvis Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolā.
Jau ziņots, ka ar 31. martu darbu bankas padomē beidza Finanšu ministrijas pārstāvji: padomes priekšsēdētājs Andžs Ūbelis, kurš bankas padomē strādājis kopš 2008. gada 19. decembra, bet padomes priekšsēdētāja amatu ieņēmis kopš 2008. gada 28. decembra, un Valsts Kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš. Abi Finanšu ministrijas pārstāvji par darbu bankas padomē atalgojumu nesaņēma, kā arī tie nesaņems nekādas kompensācijas par darba attiecību pārtraukšanu.
Finanšu ministrija uzskata, ka šobrīd ir noslēdzies bankas pēckrīzes stabilizācijas posms un ir sākusies bankas restrukturizācijas fāze, tādēļ Finanšu ministrijas loma bankas vadībā ir mazinājusies. Tāpat par stabilitātes atgriešanos liecina arī starptautiskās kredītreitingu aģentūras Moody’s Investors Service lēmums palielināt Latvijas kredītreitinga nākotnes novērtējumu no negatīva uz stabilu.
Par Parex banku:

Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 1800 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā, Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express® sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Šobrīd bankas 76,6% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. 2009. gada augustā Parex banka ir pievienojusies Eiropas ētikas kodeksam hipotekārās kreditēšanas jomā.

Papildu informācija:

Inga Saleniece
Korporatīvo komunikāciju vadītāja
Parex banka
Tālr. 67778870 vai 26564629
E-pasts: pr@parex.lv

Pielikumi