Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex bankas eiroobligāciju cenas otrreizējā tirgū pirms krīzes līmenī
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-03-29 09:39:25
Versijas komentārs
Teksts

26. marta indikatīvās cenas Bloomberg sistēmā vēsta, ka Parex bankas eiroobligāciju cena otrreizējā tirgū sasniedz 92,72% no nomināla vērtības. Bloomberg dati liecina, ka kopš 2009. gada 15. janvāra, kad bija zemākais punkts bankas obligāciju cenai otrreizējā tirgū – 34,95% apmērā no nomināla vērtības, bankas emitēto eiroobligāciju cena ir atgriezusies pirms krīzes līmenī.

Parex bankas viceprezidents, resursu pārvaldības daļas vadītājs Kaspars Jansons norāda: „Tirgus novērtē izmaiņas Parex bankas stabilitātē, un, atveseļojoties Latvijas ekonomikai, bankas eiroobligāciju cena otrreizējā tirgū ir atgriezusies pirms krīzes līmenī. Tirgus Parex bankas sadalīšanā riskus neredz – bankas obligāciju cena nav samazinājusies pēc Ministru kabineta lēmuma par bankas sadalīšanu.”

Līdz šim Parex banka veikusi piecas obligāciju emisijas – vienu obligāciju emisiju vietējā tirgū (dzēsta 2008.gadā), divas subordinēto obligāciju emisijas (viena tiek kotēta Nasdaq OMX Rīga) un divas eiroobligāciju emisijas (viena tiek kotēta Londonas fondu biržā tagad, otra dzēsta 2008.gadā), kuru apjomi arī bija salīdzinoši lieli – kopā emitētas obligācijas vairāk nekā 330 miljonu eiro apmērā, no kurām ir dzēstas divas - gandrīz 110 miljonu eiro apmērā, bet pārējās obligācijas vēl joprojām atrodas apgrozībā. Šā gada 15.februārī noslēgts Parex bankas parāda vērtspapīru emisijas pirmais laidiens, otrais laidiens plānots divu mēnešu laikā, pēc tam kad obligācijām būs izveidojies otrreizējais tirgus. Lai veicinātu obligāciju tirdzniecību otrreizējā tirgū, banka noslēgusi līgumu ar investīciju banku Morgan Stanley par vērtspapīru izplatīšanu investoriem starptautiskajā tirgū.

Par Parex banku:

Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 1900 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā, Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express® sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Šobrīd bankas 76,6% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. 2009. gada augustā Parex banka ir pievienojusies Eiropas ētikas kodeksam hipotekārās kreditēšanas jomā.

Papildu informācija:

Inga Saleniece
Korporatīvo komunikāciju vadītāja
Parex banka
Tālr. 67778870 vai 26564629
E-pasts: pr@parex.lv

Pielikumi