Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
VN turpina pieprasīt Latvijas Kuģniecības kārtējās akcionāru sapulces sasaukšanu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-03-26 15:04:39
Versijas komentārs
Teksts

A/s Ventspils nafta (VN) 17. martā nosūtījusi oficiālu vēstuli LK padomei un valdei, kā arī Uzņēmumu reģistram un Finanšu un Kapitāla Tirgus Komisijai (FKTK) ar pieprasījumu ne vēlāk kā 2010. gada 26. aprīlī sasaukt LK kārtējo akcionāru sapulci, lai apstiprinātu 2009. gada pārskatu. VN ierosinātā darba kārtība akcionāru sapulcei: 2009. gada pārskatu apstiprināšana, 2009. gada peļņas izlietošana, revidenta ievēlēšana 2010. gada pārskatu revīzijai.

Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumu gada revidētais pārskats ir jāiesniedz ne vēlāk kā 4 mēnešu laikā pēc pārskata perioda beigām un tas ir jāapstiprina akcionāru sapulcē. VN ir izsludinājusi savu kārtējās akcionāru sapulces sasaukšanu 2010. gada 28. aprīlī un dienaskārtībā iekļāvusi 2009. gada pārskatu apstiprināšanu. Ņemot vērā, ka LK ir VN asociētais uzņēmums, lai VN spētu ievērot likumā noteikto termiņu, ir nepieciešams LK pārskatu apstiprināt pirms VN akcionāru sapulces. Ņemot vērā, ka ir jau 26. marts, bet publiska informācija par ikgadējās LK akcionāru sapulces sasaukšanu nav publiskota, VN ir pamatotas aizdomas, ka LK vēlas izvairīties no akcionāru sapulces sasaukšanas.

VN arī norāda, ka LK 25. martā izplatītais paziņojums par to, ka notikusi LK ārkārtas akcionāru sapulces sasaukšana, ir klaji nepatiess, jo VN kā LK akcionārs nav saņēmis informāciju par sapulces norises laiku un vietu, tāpat šāda informācija nav tikusi publiskota oficiālajās ziņošanas sistēmās vai medijos. Lai sapulces sasaukšanu uzskatītu par spēkā esošu, par to ir jāinformē uzņēmuma akcionāri un saskaņā ar Rīgas Fondu biržas (Nasdaq OMX Riga) un FKTK prasībām informācijai par sapulces sasaukšanu ir jābūt publicētai biržas un FKTK informācijas sistēmās. VN rīcībā ir informācija, ka FKTK ir uzsākusi apstākļu noskaidrošanu par šādas informācijas nepubliskošanu no LK puses.

Ņemot vērā LK neauditētajā gada pārskatā norādītos 20,2 miljonu ASV dolāru zaudējumus, VN uzskata, ka jebkura akcionāra pamatinterese ir pēc iespējas ātrāka LK akcionāru sapulces sasaukšana, lai izvērtētu LK darbību un sniegumu 2009. gadā, kā arī lai vienotos par stratēģiju, kā uzņēmumu stabilizēt un padarīt atkal pelnošu. LK peļņai būtu jābūt primārai interesei jebkuram akcionāram, tai skaitā valstij, kam caur Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūru pieder 10% LK.

Zane Bojāre
A/s „Ventspils nafta” preses sekretāre
E-pasts: zane.bojare@vnafta.lv
Tālr.: 67821691; 29706733
www.vnafta.lv

Pielikumi