Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
LATVIJAS KUĢNIECĪBA NORAIDA VENTSPILS NAFTAS PĀRMETUMUS
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-03-25 09:49:28
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvijas kuģniecība” (LK) pilnībā noraida AS „Ventspils nafta” (VN) publiski izplatītos apgalvojumus attiecībā uz  LK akcionāru sapulces it kā nesasaukšanu pēc VN kā akcionāra pieprasījuma.

 Izpildot VN pieprasījumu un ievērojot Komerclikuma 270. panta prasības, LK padome ir sasaukusi LK ārkārtas akcionāru sapulci. Tādejādi nav pamatots VN viedoklis par akcionāru tiesību neievērošanu.

 LK informē, ka citi LK akcionāri šādu VN pieprasījumu uzskata par nelikumīgu, jo VN  pieprasītie ārkārtas akcionāru sapulces darba kārtības jautājumi - statūtu grozījumiem, nolūkā samazināt padomes locekļu skaitu, un šādas padomes, tās samazinātā sastāvā, vēlēšanas - ir prettiesiski.  Uz šādiem apstākļiem LK ir norādījusi  Labklājības ministrija savā 2010.gada 01.marta  vēstulē Nr.15.4-04/643 un Privatizācijas aģentūra 2010. gada 05. marta  vēstulē Nr.1.17/2517, paskaidrojot, ka  VN ierosinātā LK padomes locekļu skaita samazināšana ir pretēja LK statūtiem un vēl joprojām saistošajiem privatizācijas noteikumiem. 

Savukāŗt 2010. gada 24. martā LK ir saņemts akcionāra Imanta Liepiņa iesniegums, kurā LK tiek informēta par to, ka 2010.gada 22. martā pēc akcionāra prasības Rīgas apgabaltiesa ir ierosinājusi civillieta. LK akcionārs lūdzis tiesu atzīt par prettiesisku un spēkā neesošu VN pieprasījumu sasaukt akcionāru sapulci atzīšanu par spēkā neesošiem, un aizliegtsasaukt, izsludināt un noturēt akcionāru sapulci ar prettiesisku darba kārtību uzlikšanu un zaudējumu piedziņu.

Izskatot VN pieprasījumu, LR Uzņēmumu reģistrs ar 2010. gada 12.marta lēmumu, kurš ir stājies spēkā, ir atteicis VN lūgumu par LK ārkārtas akcionāru sapulces sasaukšanu. 

Tādējādi, pretēji VN paziņojumā paustajiem apgalvojumiem, arī LR Uzņēmumu reģistrs ir atzinis faktu, ka LK padome ir sasaukusi LK ārkārtas akcionāru sapulci atbilstoši Komerclikuma prasībām.

 

Sīkākai informācijai: 

Marita Ozoliņa-Tumanovska

Sabiedrisko attiecību un reklāmas dienesta vadītāja

Tālr. 67020120, 29287169

E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv

 
Pielikumi