Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par lēmumu palielināt Hipotēku bankas pamatkapitālu
Emitents Latvijas Hipotēku un zemes banka, VAS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-03-23 18:20:17
Versijas komentārs
Teksts

2010. gada 23.martā Ministru kabinets nolēma Latvijas Hipotēku un zemes bankas (Hipotēku banka) pamatkapitālu palielināt par 70,28 miljoniem latu, valstij pārņemot Hipotēku bankas saistības pret  Ziemeļu Investīciju banku un attiecīgo summu ieguldot bankas pamatkapitālā. Kopējais pamatkapitāls sastādīs 191 601 311 latus. Hipotēku bankas pamatkapitāla palielināšana ir paredzēta likumā par 2010.gada valsts budžetu.

Ziemeļu Investīciju bankas līdzekļi tiek un arī turpmāk tiks izmantoti kreditēšanai Komersantu konkurētspējas uzlabošanas programmas ietvaros. To ieguldīšana bankas pamatkapitālā nozīmē, ka līdzekļi arī pēc to atmaksas paliks bankā un Hipotēku banka tos turpinās izmantot uzņēmēju kreditēšanai. Hipotēku bankas pamatkapitālu plānots palielināt, lai stiprinātu bankas kapitāla bāzi, ņemot vērā vispārējo situāciju finanšu tirgū, kad finanšu krīzes ietekmē pasliktinājusies kredītportfeļa kvalitāte un tiek veidoti uzkrājumi.

Bankas kapitāla pietiekamības rādītājs uz 31.12.2009 bija 12,8%. Bankai ir piešķirts Moody's investīciju līmeņa kredītreitings Baa3.

Pielikumi