Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex banka par 10 miljoniem latu var palielināt kredītlimitus saviem lojālākajiem klientiem - uzņēmumiem
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-03-23 09:18:17
Versijas komentārs
Teksts

2010. gada 22. martā

Parex banka par 10 miljoniem latu var palielināt kredītlimitus saviem lojālākajiem klientiem - uzņēmumiem


Parex banka saņēmusi Starptautiskā Valūtas fonda un Finanšu kapitāla tirgus uzraudzības komisijas atļauju no pirmdienas, 22.marta, palielināt kredītlimitus bankas lielākajiem lojālajiem klientiem – uzņēmumiem, lai veicinātu to iespējas attīstīties ekonomiski sarežģītos laikos, šim mērķim novirzot līdz 10 miljoniem latu.

Kredītu limitu varēs palielināt tiem bankas juridiskajiem klientiem, kas ir bankas klienti ne mazāk kā piecus gadus. Kredītlimita palielinājums tiks piešķirts uzņēmumu saimnieciskajai darbībai līdz 20% no esošo saistību apjoma, pie nosacījuma, ka finansējuma nepieciešamība ir pamatota un klienta naudas plūsma un nodrošinājums ir pietiekams.

Uzņēmumu apkalpošanas direkcijas vadītāja Agnese Paegle: „Šis lēmums sniegs mums iespēju nostiprināt attiecības ar bankas uzņēmumu sektora stratēģiski svarīgākajiem klientiem, izsniedzot tiem kredītus, kas nepieciešami to darbībai un attīstības plānu īstenošanai. Kā zināms, pieejamo kredītresursu trūkums pašlaik ir viens no būtiskākajiem šķēršļiem, kas kavē Latvijas ekonomikas atveseļošanos, būtiski veicinot arī bankas konkurētspēju uzņēmumu apkalpošanas segmentā.”

Pirms kredītlimita palielinājuma tiks izvērtēta uzņēmuma vidējie kontu atlikumi bankā, maksājumu kavējumu un kredīta līguma pārkāpumu neesamība, bankas bruto ieņēmumu apjoms no konkrētā klienta vai to grupas, kā arī klienta un bankas līdzšinējās sadarbības ilgums.

Par Parex banku:

Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 1900 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā un Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Šobrīd bankas 76,6% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. 2009. gada augustā Parex banka ir pievienojusies Eiropas ētikas kodeksam hipotekārās kreditēšanas jomā.

Papildu informācija:

Inga Saleniece
Korporatīvo komunikāciju vadītāja
Parex banka
Tālr. 67778870 vai 26564629
E-pasts: pr@parex.lv

Pielikumi