Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Mīklainos apstākļos gājis bojā AS Latvijas Kuģniecība pilnvarotais pārstāvis rimināllietas izmeklēšanā
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-03-19 16:48:19
Versijas komentārs
Teksts

 

Publiskā akciju sabiedrība Latvijas Kuģniecība informē, ka šodien, 2010.gada 19.martā, mīklainos un aizdomīgos apstākļos bojā gājis uzņēmuma padomes īpaši pilnvarotais pārstāvis  Vents Kodols, kura pamatpienākumi bija AS Latvijas Kuģniecība interešu pārstāvība kriminālprocesā par vairāku desmitu miljonu ASV dolāru izkrāpšanu no uzņēmuma 2003.-2005.gadā un tiesvedības nodrošināšana no AS Latvijas Kuģniecība piederošo vientipa kuģa kompāniju puses par zaudējumu piedziņu Apvienotajā Karalistē. AS Latvijas Kuģniecība izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā ģimenei un tuviniekiem.

 

„Mēs esam šokā par notikušo un ceram uz objektīvu, visaptverošu un patiesi ieienteresētu izmeklēšanu no valsts tiesībsargājošo institūciju puses. Situācijā, kad sperti efektīvi soļi desmitiem miljonu ASV dolāru izkrāpšanas shēmu šķetināšanā saistībā ar kādreizējām AS Latvijas Kuģniecība amatpersonām un izmeklēšana ievirzījusies noslēdzošā gultnē, mēs aicinām atbildīgās institūcijas pievērst pastiprinātu uzmanību visiem tiešajiem un netiešajiem apsptākļiem, kas varētu palīdzēt šās lietas objektīvā izmeklēšanā,” uzsver AS Latvijas Kuģniecība padomes priekšsēdētājs Māris Gailis. 

 

Sakarā ar V.Kodola pārziņā esošo izmeklējamo lietu nopietnību un ievērojamajām no AS Latvijas kuģniecība izkrāptajām naudas summām, AS Latvijas Kuģniecība jau šodien sagatavojusi iesniegumu Valsts policijai, norādot uz iespēju, ka izkrāpšanā vainojamās personas mēģinājušas ietekmēt V.Kodola darbību vai bijušas ieinteresētas viņa bojāejā. AS Latvijas kuģniecība lūdz Valsts policiju nodrošināt neatkarīgu, vispusēju un netraucētu V.Kodola nāves apstākļu izmeklēšanu. 

 

Saskaņā ar AS Latvijas Kuģniecība rīcībā esošo informāciju kriminālprocesa ietvaros aizdomās turamo statuss minētajā desmitiem miljonu dolāru izkrāpšanas lietā no uzņēmuma šobrīd piemērots vairākiem bijušajiem AS Latvijas Kuģniecība vadošajiem darbiniekiem, tostarp valdes un padomes locekļiem. 

 

 Sīkākai informācijai:

Marita Ozoliņa-Tumanovska

Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja

Tālr. 67020120, 29287169

E-pasts : marita.ozolina@lscgroup.lv

Pielikumi