Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Notiks Parex bankas akcionāru ārkārtas sanāksme
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-03-04 16:44:22
Versijas komentārs
Teksts

2010. gada 4. martā

Notiks Parex bankas akcionāru ārkārtas sanāksme

Šā gada 6. aprīlī notiks Parex bankas akcionāru ārkārtas sapulce, kuras darba kārtībā
ir iekļauti jautājumi par padomes vēlēšanām un Revīzijas komiteju. Akcionāru ārkārtas sapulce sasaukta pēc bankas akcionāra Privatizācijas aģentūras ierosinājuma.

Parex bankas padome pašreizējā sastāvā tika apstiprināta 2010. gada 29.janvārī – par padomes priekšsēdētāju apstiprinot Andžu Ūbeli, priekšsēdētāja vietnieku - Maiklu J. Borku (Michael J. Bourke), bet tās locekļiem – Kasparu Āboliņu, Juri Vaskānu, un Lorencu Filipu Adamsu (Laurence Philip Adams).

Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks A.Ūbelis ir bankas padomes priekšsēdētājs kopš 2008. gada 23. decembra. Vairāk kā 10 gadu karjeras laikā Latvijas valsts pārvaldē A. Ūbelis ieņēmis virkni amatu, kas saistīti ar ES finansējuma vadību un Eiropas integrācijas jautājumiem.

Kaspars Āboliņš ir Valsts kases pārvaldnieks, bet Juris Vaskāns - bijušais Privatizācijas aģentūras valdes loceklis.

Maikls J. Borks ilgu laiku ir bijis Rietumu bankas prezidents, un viņam ir pieredze starptautiskās finanšu institūcijās, piemēram, Īrijas Centrālajā bankā, Starptautiskajā Valūtas fondā un NCB Grupā.

Lorencs F. Adamss ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pārstāvis ar 25 gadu darba pieredzi finanšu sektorā, strādājis tādās ārvalstu finanšu institūcijās kā ABN AMRO Bank un Citibank.

Iepriekšējā bankas ārkārtas akcionāru sanāksme notika š.g. 29. janvārī un tajā tika pieņemts lēmums veikt bankas parāda vērtspapīru emisiju.

Šobrīd bankas 76,6 % akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka no visām bankas akcijām,pārējās akcijas pieder mazākuma akcionāriem.

Par Parex banku:

Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 1900 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā un Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Šobrīd bankas 76,6 % akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. 2009. gada augustā Parex banka ir pievienojusies Eiropas ētikas kodeksam hipotekārās kreditēšanas jomā.


Papildu informācija:

Inga Saleniece
Korporatīvo komunikāciju vadītāja
Parex banka
Tālr. 67778870 vai 26564629
E-pasts: pr@parex.lv

Pielikumi