Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” noslēdz līgumu ar LIAA par Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu 2,8 milj. latu apmērā
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-02-26 10:43:29
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka šodien, 26. februārī, uzņēmums noslēdza līgumu ar Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūru (LIAA) par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu 2,8 milj. latu apmērā ursodeoksiholskābes (UDHS) ražošanas iecirkņa izbūvei.
 

Pagājušā gadā „Grindeks” noslēdza vairākpakāpju, ilgtermiņa sadarbības līgumu ar Vācijas farmācijas uzņēmumu „Marenis Pharma” par UDHS substances piegādi. Saskaņā ar noslēgto līgumu, 2011. gadā „Grindeks” jāpiegādā 30t UDHS substances, un tas kopumā būtiski palielinās „Grindeks” aktīvo farmaceitisko vielu eksportu.


Lai nodrošinātu regulāru UDHS produkta izstrādi un ražošanu, „Grindeks” ir uzsācis jauna ražošanas iecirkņa izbūvi. Projektā kopumā paredzēts investēt gandrīz 6 milj. latu.


„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Finansiāls valsts atbalsts farmācijas ražotājiem ir abpusēji izdevīgs – no vienas puses tas palīdz attīstīt uzņēmuma biznesu, un no otras – tas ir tiešais stimuls Latvijas ekonomikai un eksportam. Aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana ir viens no „Grindeks” biznesa virzieniem, kuru pēdējo gadu laikā esam mērķtiecīgi attīstījuši. ERAF līdzfinansējums ir ļoti nepieciešams, lai laikā varētu pabeigt UDHS iecirkņa izbūvi un Vācijas partnerim nodrošināt nepieciešamo substances daudzumu.”


Janvāra beigās jaunais iecirknis svinēja spāru svētkus, un šobrīd ēka jau atrodas zem jumta. Paralēli būvniecības darbiem jaunajā UDHS ražošanas iecirknī notiek pirmo ražošanas iekārtu saņemšana un tūlīt sāksies montāžas darbi. Iecirkņa kopējā platībā būs 1400 kvadrātmetri. Plānots, ka jau nākamā gada marta beigās jaunajā cehā sāksies ražošana. Iecirknī paredzētas 35 jaunas darbavietas.

 


Par „Grindeks”


„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.
 

„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, pārējās NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.

 


Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
 

Pielikumi