Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex banka norēķinājusies ar sindicēto kredītu aizdevējiem
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-02-12 15:27:07
Versijas komentārs
Teksts

Parex banka ir veikusi kārtējo maksājumu sindicēto kredītu aizdevējiem, saskaņā ar līgumu pārskaitot 310 miljonus eiro. Stabilizējoties situācijai bankā un uzlabojoties tās likviditātei, banka pati spēja nodrošināt lielāko daļu maksājuma summas – 165 miljonu eiro apmērā, savukārt atlikušo summu 145 miljonu eiro apmērā bankai kā termiņnoguldījumu piešķīra Valsts kase.
Līdz ar to Parex bankas saistību kopējais apjoms pret Latvijas valsti samazināsies, jo valsts galvojums bija izsniegts par pilnu sindicēto kredītu apmēru.
2009. gada martā Parex banka ar sindicēto kredītu devējiem vienojās par izmaiņām kredītu atmaksas nosacījumos. Saskaņā ar panākto vienošanos pirmais maksājums 30% apmērā no kopējās aizdevumu pamatsummas tika veikts pagājušā gada pavasarī, šī gada februārī - otrais maksājums 40% apmērā, bet atlikušie 30% būs jāmaksā 2011.gada maijā.
Kopš iepriekšējā sindicētā kredīta maksājumu veikšanas Parex banka kā investoru piesaistījusi Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku, par vairāk kā 40% samazinājusi administratīvos izdevumus un palielinājusi noguldījumu apjomu. Gada 3.ceturksnī banka ar panākumiem strādājusi pie jaunu klientu piesaistes, izstrādājot jaunus noguldījumu produktus gan privātpersonām, gan juridiskajiem klientiem. Finanšu rādītāju uzlabošanās bankai ļāva segt lielāko daļu no otrā maksājuma summas.
Saskaņā ar neauditētajiem rezultātiem Parex bankas kredītportfelis 2009.gada beigās bija 1,45 miljardi latu, noguldījumi – 1,54 miljardi latu, kopējie aktīvi bija 2,48 miljardi latu, savukārt kapitāla un rezervju apjoms 2009. gada beigās sasniedza 156,5 miljonus latu. 2009. gadā Parex banka Valsts kasei par noguldītajiem depozītiem, kā arī Privatizācijas aģentūrai par saņemto subordinēto aizdevumu procentu maksājumos ir samaksājusi 40,9 miljonus latu.

Par Parex banku:

Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 1900 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā, Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Šobrīd bankas 73,4 % akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 22,4% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. 2009. gada augustā Parex banka ir pievienojusies Eiropas ētikas kodeksam hipotekārās kreditēšanas jomā.

Papildu informācija:
Inga Saleniece
Korporatīvo komunikāciju vadītāja
Parex banka
Tālr. 67778870 vai 26564629
E-pasts: pr@parex.lv

Pielikumi