Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „LASCO Investment” koncepcijas izstrādei piesaista arhitektu Lariju Oltmanu
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-02-10 16:11:12
Versijas komentārs
Teksts

Nekustamā īpašuma ieguldījumu pārvaldīšanas uzņēmums SIA „LASCO Investment” informē, ka par darījumu centra „Daugava” un tam piegulošās teritorijas Rīgā, Balasta dambī 3, attīstības plāna koncepcijas izstrādes partneriem ir piesaistījis arhitektu Lariju Oltmanu (Larry Oltmanns), kurš pārstāv arhitektu biroju „Vx3”, un starptautisko nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmumu „Cushman & Wakefield”. Šie sadarbības partneri tika izvēlēti starptautiska konkursa rezultātā, kas tika izsludināts pagājušajā gada nogalē.

Lēmums par teritorijas attīstīšanu Rīgā, Balasta dambī 3, tika pieņemts, balstoties uz SIA “LASCO Investment” nekustamā īpašuma ieguldījumu attīstības stratēģiju 2009. - 2014. gadam, kuras pamatmērķis ir efektīva aktīvu pārvaldīšana un apsaimniekošana, radot maksimālu pievienoto vērtību akcionāriem. 

Izvērtējot darījumu centra „Daugava” (iepriekš pazīstams kā „Preses nams”) esošo stāvokli, labākās izmantošanas īstermiņa un ilgtermiņa iespējas un vērtības pievienošanas potenciālu, tika nolemts uzsākt šī nekustamā īpašuma aktīva attīstīšanas procesu ar mērķi nodrošināt veiksmīgu aktīva realizāciju nākotnē, atbilstoši SIA „LASCO Investment” nekustamā īpašumu attīstības stratēģijai 2009. - 2014. gadam. 

Īpašuma attīstīšana notiks, ievērojot Rīgas pilsētas ilgtermiņa mērķus, kas noteikti Rīgas Attīstības plānā, un pilsētas krastmalas panorāmas, silueta un uztveres zonas nozīmību un kultūrvēsturisko vērtību. 

Pilsētas Attīstības plāns minētai teritorijai pieļauj darījumu un sabiedriskās teritorijas attīstību. Tai jānodrošina Rīgas centra funkcionālu paplašināšanos ar jaunu darījumu ēku, sabiedriskās apbūves attīstību un svarīgākās akcentētās pilsētas silueta grupas izkopšanu un veidošanu. Šīs teritorijas attīstības plāna koncepta izstrāde notiks ciešā sadarbībā ar Rīgas pilsētas atbildīgajām institūcijām.

Larijs Oltmans ir piedalījies projektu īstenošanā piecos kontinentos, nozīmīgu uzsvaru liekot uz arhitektūras dizainparaugiem, kas būtiski uzlabo pilsētvides kvalitāti. Šo projektu raksturiezīmes ir ievērojams apjoms, fokusēšanās uz stratēģisko plānošanu, inovāciju un saskaņas apvienojums pilsētvides dizainā, vienlaikus nodrošinot ilgtermiņa darbības finansiālos rezultātus īpašniekiem. 

Arhitekta īstenoto un procesā esošo darbu portfelis ietver 60 projektus. Pamanāmākie no tiem ir Finsburijas Avēnijas laukums Londonā, Adelaides Kongresu centrs, Korejas Pasaules tirdzniecības centrs, Honkongas Kongresu centrs, United Gulf Bank ēka Bahreinā, NATO galvenā mītne Briselē, Rondo ONZ Varšavā, Estonas stacijas ģenerālplāna izstrāde Londonā un daudzu citu pilsētbūves objektu arhitektūras plānošana, izstrāde un projektēšana (tuvāks ieskats Larija Oltmana pieredzē un piedāvājumā ir pieejams http://vx3arch.com/lko02.html). 

„LASCO Invesment” valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors atzīmē: „Mūsu prioritāte, kā šī nekustamā īpašuma aktīva pārvaldītajam, ir aktīva vērtības celšana, gādājot par pievienoto vērtību akcionāriem. Vienlaikus šis darbs paredz sadarbību ar pilsētas institūcijām, arhitektūras un nekustamā īpašuma jomas ekspertiem, bez kuru līdzdalības nav iespējama veiksmīga projekta attīstība.”

Rīgas pilsētas galvenais arhitekts Jānis Dripe uzsver: „Šī ir Rīgas pilsētai vizuāli un funkcionāli īpaši nozīmīga teritorija, tāpēc atzinīgi vērtējam, ka procesa pašā sākumā uzsākta konstruktīva sadarbība ar pilsētas arhitektūras dienestiem – tas ļaus ņemt vērā Rīgas pilsētas un visu rīdzinieku intereses, kā arī ievērot UNESCO prasības, veidojot iesaistītajām pusēm pieņemamu un kvalitatīvu pilsētvidi.”

Par LASCO Investment

SIA “LASCO Investment” ir akciju sabiedrības „Latvijas kuģniecība” (LK) meitas sabiedrība, kas nodrošina LK piederošo nekustamo īpašumu pārvaldi un apsaimniekošanu saskaņā ar nekustamo īpašumu attīstības stratēģijā noteiktiem mērķiem: maksimāls ienesīgums no ieguldījumiem, maksimāla pievienotā vērtība un iespējami izdevīga ieguldījumu pārdošana, stabilizējoties situācijai nekustamo īpašumu tirgū. Papildu informācija ir pieejama www.lk.lv .

Par VX3 (Larijs Oltmans)

Arhitektu biroju „VX3” (arhitekti, stratēģi, pilsētvides dizaineri) ir izveidojis Larijs Oltmans, kura īstenoto un procesā esošo darbu portfelis ietver 60 projektus. Uzņēmums veiksmīgi apvieno pilsētvides kvalitātes pilnveidošanu ar finansiāli veiksmīgu projektu izstrādi, kas atbilst pasūtītāja interesēm. Papildu informācija ir pieejama www.vx3arch.com .

Par Cushman & Wakefield  

„Cushman & Wakefield”  ir ievērojams starptautisko nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums, kas darbojas vairāk kā 50 pasaules valstīs. Uzņēmums piedāvā pakalpojumus komercīpašumu jomā, apkalpojot starptautiskas korporācijas, pensiju fondus, attīstītājus, uzņēmējus, valsts uzņēmumus un finanšu institūcijas. Papildu informācija ir pieejama www.cushwake.com .

 

 

Sīkākai informācijai: 

Marita Ozoliņa-Tumanovska

AS "Latvijas kuģniecība"

Sabiedrisko attiecību un reklāmas dienesta vadītāja

Tālr. 67020120, 29287169

E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv

Pielikumi