Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Mildronāta® klīniskais pētījums ir sekmīgi pabeigts
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-02-03 10:15:07
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka ir sekmīgi pabeidzis klīnisko pētījumu par oriģinālprodukta Mildronāts® ietekmi slodzes stenokardijas ārstēšanā.

Starptautiskais klīniskais pētījums tika veikts sadarbībā ar pieredzes bagātiem pētniekiem, zinātniskajiem konsultantiem un ārvalstu līgumorganizācijām atbilstoši „Labai klīniskai praksei” (ICH/GCP) un Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām par I – IV fāzes klīniskajiem pētījumiem.

Randomizēts, multinacionāls, daudz-centru, dubult-akls, kā arī placebo kontrolēts Mildronāta® klīniskais pētījums tika veikts 37 pētnieciskajos centros Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Ukrainā. Tajā tika pētīta Mildronāta® terapeitiskā ietekme slodzes stenokardijas ārstēšanā. Kopā „Grindeks” pētījumā ir ieguldījis 1.6 milj. latu.

AS „Grindeks” Pētniecības un attīstības direktors dr. Nilss Porītis: „Pacientu atlase, visu datu savākšana un dokumentēšana tika rūpīgi veikta atbilstoši pētījuma protokolam, vadlīnijām un starptautiskam „Labas klīniskās prakses” standartam. Pētījuma gaita centros tika cieši uzraudzīta, un tā kvalitāte vairākkārtēji tika apstiprināta vairākos pētniecisko centru un uzņēmuma „Grindeks” auditos.”

Latvijas Organiskās Sintēzes institūta direktors, Mildronāta® izgudrotājs, klīniskā pētījuma zinātniskais konsultants Ivars Kalviņš: „Kā šī medikamenta izgudrotājs vienmēr esmu bijis pārliecināts par Mildronāta® terapeitisko efektivitāti, ko gadu garumā ir apliecinājusi gan klīniskā prakse, gan līdz šim veiktie pētījumi. Tikko pabeigtā starptautiskā klīniskā pētījuma rezultāti vēlreiz apstiprināja Mildronāta® efektivitāti slodzes stenokardijas ārstēšanā kombinācijā ar standarta terapiju un medikamenta augsto drošību.”

AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Mildronāts® ir uzņēmuma galvenais medikaments. Vēlos atzīmēt arī tā nozīmīgumu Latvijai – tas vairākkārtēji ir atzīts par eksportspējīgāko Latvijas produktu. Tā efektivitāti sirds slimību ārstēšanā atzinīgi vērtē gan profesionālajās – ārstu un farmaceitu aprindās, gan pacientu vidū 14 valstīs. Iegūtie rezultāti sekmēs Mildronāta® pārdošanu un reģistrāciju jaunos tirgos.”

AS „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans: „Ik gadu uzņēmums tālredzīgi investē aptuveni 10% no kopējā apgrozījuma pētniecībā un attīstībā. Tas ir ieguldījums, bez kura nav iespējama farmācijas uzņēmuma tālāka izaugsme. Investīcijas Mildronāta® izpētē ir vainagojušās ar uzvaru. Pozitīvie klīnisko pētījumu rezultāti būs arī atbalsts, lai „Grindeks” spertu nākamo soli – pēc iespējas drīzāk ieviestu nākamās paaudzes Mildronātu®.”

Saskaņā ar klīnisko pētījumu praksi, pašreiz sagatavošanā ir zinātniskā publikācija par Mildronāta® klīniskā pētījuma rezultātiem. Tie tiks plaši komunicēti zinātniskajās un ārstu aprindās dažādās konferencēs un simpozijos.

Slodzes stenokardija ir viena no visizplatītākajām koronārās sirds slimības izpausmēm. Stenokardija izpaužas kā sāpes aiz krūšu kaula vai spiedoša sajūta krūtīs, ko izraisījusi nepietiekama skābekļa padeve sirds muskulim. Bieži stenokardiju provocē pacienta fiziskā slodze. To neārstējot, stenokardija var kļūt biežāka, bet simptomi – aizvien smagāki. Stenokardija norāda arī par nopietnākām sirds veselības problēmām un būtiski ietekmē cilvēka dzīves kvalitāti.

 

Par „Grindeks”


„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.

„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, pārējās NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.


Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
 

Pielikumi