Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex banka emitēs obligācijas EUR 175 miljonu apmērā
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-01-29 14:47:33
Versijas komentārs
Teksts

 

2010. gada 29. janvārī Parex bankas ārkārtas akcionāru sapulcē pieņemts lēmums veikt bankas parāda vērtspapīru emisiju, nosakot, ka maksimālā emitēto vērtspapīru nominālu kopsumma ir EUR 175 miljoni un kupona likme ir 5%. Plānotais emisijas datums ir 2010. gada 15. februāris un dzēšanas termiņš 2 gadi, bankai nosakot pirmstermiņa dzēšanas tiesības. Obligācijas plānots emitēt vairākos laidienos.

 

Parex bankas parāda vērtspapīru emisija tiks veikta ar mērķi nodrošināt bankai ekonomiski izdevīgu un juridiski stabilu noguldījumu restrukturizācijas veidu. Proti, Parex bankas lielākajiem depozītu noguldītājiem, kuriem ir ierobežota iespēja rīkoties ar saviem līdzekļiem, plānots piedāvāt iegādāties vērtspapīrus izmantojot šos bankā noguldītos līdzekļus. Bankas lielāko noguldījumu restrukturizācija labvēlīgi ietekmēs gan lēmumus par noteiktajiem saistību izpildes ierobežojumiem, gan iespējas piesaistīt bankai investorus un atmaksāt valsts ieguldīto naudu. Ierobežojumu atcelšana ir viens no priekšnoteikumiem kreditēšanas atsākšanai, kas šobrīd ir ļoti būtiska ekonomiskās attīstības veicināšanai kopumā.

 

Šobrīd bankas 73,4 % akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 22,4% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka no visām bankas akcijām, pārējās akcijas pieder mazākuma akcionāriem.

 

Par Parex banku:

 

Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā ap 1900 darbinieku. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā Vācijā, Zviedrijā un Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Šobrīd bankas 73,4 % akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 22,4% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. 2009. gada augustā Parex banka ir pievienojusies Eiropas ētikas kodeksam hipotekārās kreditēšanas jomā.

 

Papildu informācija:

 

Indra Zinkeviča

Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja

Parex banka

Tālr. 67778870 vai 29139449

E-pasts: pr@parex.lv

Pielikumi