Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Uzņēmuma paziņojums
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-01-05 16:46:20
Versijas komentārs
Teksts

 SPI Grupas uzņēmums SIA "SPV Distributor" veic vairāku alkohola nozares uzņēmumu iegādi

 
RĪGA, 2010. gada 5. janvāris – "SPI Group" ietilpstošā holdingkompānija SIA "SPV Distributor", atbilstoši iepriekš saņemtajai Latvijas Republikas Konkurences padomes atļaujai, ir iegādājusies alkohola nozares uzņēmumus SIA "S. Alko", SIA "MONO M", SIA "L.D.V" un SIA "S.D.V".
„Apstākļos, kad valdība vairākas reizes strauji mainījusi nodokļus, recesijas dēļ kritusies iedzīvotāju pirktspēja, mazumtirdzniecības tīkli turpina koncentrēt savu iepirkuma varu, alkohola nozares koncentrācijas palielināšanās ir neizbēgama" uzsver Kārlis Andersons, SIA "SPV Distributor" pilnvarotā persona un AS "Latvijas balzams" Valdes priekšsēdētājs.
 
Uzņēmumu iegāde atbilst "SPI Group" izaugsmes stratēģijai, kas paredz grupas uzņēmumu piedāvāto dzērienu portfeļa paplašināšanu un distribūcijas tīkla nostiprināšanu Baltijā. Tādejādi patērētājiem tiks piedāvāti iepriekš jau zināmi un jauni zīmoli, nodrošinot augsta līmeņa piegādes kvalitāti un detalizētu informāciju. Iegādātie uzņēmumi tiks apvienoti ar citiem SPI Grupas uzņēmumiem, lai nodrošinātu administratīvo un loģistikas funkciju efektivizāciju.
 
Par iegādes darījuma dalībniekiem
SIA "SPV Distributor" ir holdingkompānija, kurai pieder SIA "AV&D", kas nodarbojas ar alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecību, un SIA "Interlat”, kas nodarbojas ar alkoholisko dzērienu importu.
 
SIA "MONO M" un SIA "L.D.V." nodarbojas ar alkoholisko dzērienu importu. SIA "S. Alko" darbības pamatprofils ir importēto alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecība. SIA "S.D.V." ir holdingkompānija, kurai pieder Igaunijas alkoholisko dzērienu vairumtirgotājs OU "Divinum".
 
Iegādātie uzņēmumi Latvijā pašlaik izplata tādus patērētāju iemīļotus zīmolus kā „Russkij Standart”, „Zeļenaja marka”, “Remy Martin”, "Metaxa", “Jagermeister”  u.c. Pēc VID datiem, 2008. gadā SIA "L.D.V." atradās 16. un SIA "MONO M" 17. vietā Latvijas lielāko alkoholisko dzērienu ražotāju un importētāju sarakstā. Šo uzņēmumu līdzšinējie īpašnieki šo darījumu uzskata par veiksmīgu savu biznesa interešu noslēgumu šajā nozarē.
 
Par "SPI Group"
 
Par AS   "Latvijas balzams"
AS "Latvijas balzams" dibināts 1900.gadā un ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā. Uzņēmums ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem produktu eksportētājiem. Pavisam uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienu, kurus piegādā uz vairāk nekā 100 valstīm pasaulē. AS   "Latvijas balzams" vadošais akcionārs ir "SPV Distilleries.B.V.", kam pieder 89,52% akciju. Vairāk: www.lb.lv
 
 

Kārlis Andersons,

SIA "SPV Distributor" pilnvarotā persona un
AS "Latvijas balzams" Valdes priekšēdētājs
 
 
Papildinformācijai:
Jūlija Krivonosa
T: 67081 213,

 

Pielikumi