Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Akciju sabiedrības "Liepājas metalurgs" līgums par esošās tēraudrūpnīcas modernizāciju.
Emitents Liepājas metalurgs, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-09-28 15:45:53
Versijas komentārs
Teksts
Par esošās tēraudrūpnīcas modernizāciju A/S “Liepājas metalurgs (“LM”) ir noslēgusi līgumu ar konsorciju, kura priekšgalā atrodas firma “Siemens VAI”, Linca. Šis solis ir turpinājums virknei pasākumu, kurus uzsācis “LM” 2004.gadā, uzstādot jaunu sagatavju nepārtrauktās liešanas mašīnu sadarbībā ar firmu “Voest Alpine”, Linca (2006.gadā firmu “Voest Alpine” pārņēma “Siemens”). 2006.gadā “LM” firmai “Siemens VAI” veica pasūtījumus, kas, līdz ar priekšinženīringa līgumu, ietvēra jaunas saiņošanas līnijas uzstādīšanas līgumu esošajam “350” velmēšanas stāvam.
 
Jaunai 100-tonnīgai elektriskā loka krāsnij kopā ar kausa krāsni tērauda ārpuskrāsns apstrādei ir jāaizvieto trīs esošās martena krāsnis. Papildus velmēšanas stāvs ar jaudu 400,000 tonnas/gadā ļaus kompānijai paplašināt tās produktu klāstu no mazoglekļa tērauda un tērauda ar vidēju oglekļa saturu; divu līniju stāvs ražos armēto tēraudu rituļos, kā arī sīko profilu šķirņu velmējumus plašā sortimentā.
 
Blakus izvietotā elektrības apakšstacija līdz ar tās infrastruktūru tiks rekonstruēta sadarbībā ar nacionālo elektroenerģijas piegādātāju “Latvenergo” un aprīkojuma piedāvātāju ABB- FACTS, Zviedrija. Ir plānota arī esošo palīgiekārtu modernizācija, pie kā pieder kaļķa un skābekļa ražotnes, kas tiks īstenota attiecīgi ar kopuzņēmumu “ELME MESSER METALURGS” un “SMA LM Mineral” līdzdalību.
 
Jaunās iekārtas tiks nodotas ekspluatācijā pa etapiem, sākot ar 2010.gadu.
Pielikumi