Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „LATVIJAS KUĢNIECĪBA”DEVIŅOS MĒNEŠOS STRĀDĀJUSI AR PEĻŅU
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-11-26 16:07:18
Versijas komentārs
Teksts

Neraugoties uz izteikti saspringto ekonomisko situāciju gan kuģošanas tirgos, gan globālajā ekonomikā kopumā, kas tieši ietekmē pieprasījumu pēc naftas produktu pārvadājumiem, publiskā akciju sabiedrība „Latvijas kuģniecība” šā gada 2009. gada deviņos mēnešos ir guvusi tīro peļņu 0,7 miljonu ASV dolāru apmērā. Koncernam ir izdevies nodrošināt veiksmīgu pamatdarbību, rezultātam no kuģu darbības veidojot 40,4 miljonus ASV dolāru, liecina a/s „Latvijas kuģniecība” koncerna nerevidētā 2009. gada deviņu mēnešu finanšu pārskata rezultāti. 

„Ievērojot izteikti pasīvo tirgu un kraso kritumu kuģu frakts likmju tirgū, a/s „Latvijas kuģniecība” gūtie rezultāti, lai arī zemāki nekā pērn, vērtējami kā apmierinoši un apliecina, ka koncerna izdevumu optimizācijas pasākumu īstenošanai ir bijusi būtiska nozīme sekmīgas saimnieciskās darbība nodrošināšanā”, uzskata a/s „Latvijas kuģniecība” valdes priekšsēdētājs Imants Sarmulis.

„Pasaules vadošo kuģošanas tirgus analītiķu prognozes vēsta, ka tuvākie gadi kuģu īpašniekiem būs ļoti sarežģīti, līdz ar to darbu jūras kravu pārvadājumu sektorā turpinās tikai konkurētspējīgākie. Tieši tādēļ mums ar maksimālu enerģiju jāizmanto visi mūsu rīcībā esošie materiālie un nemateriālie aktīvi, proti, mūsu darbinieku zināšanas, prasmes un pieredze, lai saglabātu a/s „Latvijas kuģniecība” tirgus nišu vidēja izmēra tankkuģu segmentā”, uzsver Imants Sarmulis.  

Rezultāts no kuģu darbības 2009. gada pirmajos deviņos mēnešos ir 40,4 miljoni ASV dolāru un, kaut arī šis rādītājs nesasniedza analoga 2008. gada perioda līmeni, tomēr tas vērtējums pozitīvi, ņemot vērā, ka kuģu darbības rezultāta kritums ir ievērojami mazāks par procentuālo frakts likmju samazinājumu.

 2009. gada deviņos mēnešos “Latvijas kuģniecība” koncerns turpināja realizēt novecojušās flotes daļas pārdošanu. Globālās ekonomikas krituma apstākļos izdevās  noslēgt vairākus sekmīgus darījumus, to skaitā koncerna flotē ietilpstošā 1983. gadā būvētā  sauskravu kuģa „Telo” pārdošanu sagriešanai metāllūžņos. 

Tankkuģu atjaunošanas programmas īstenošanas rezultātā a/s „Latvijas kuģniecība” koncerna flotes vidējais vecums ir samazinājies no 17,5 gadiem 2005. gada nogalē līdz 7,8 gadiem atskaites perioda beigās, kopējai kravnesībai pieaugot no 1,01 miljona tonnu līdz 1,22 miljoniem tonnu. 

A/s „Latvijas kuģniecība” koncerna meitas uzņēmums SIA „LASCO Investment” ir izstrādājis un uzsācis īstenot koncernam piederošo nekustamo īpašumu attīstības stratēģiju nākamajiem pieciem gadiem. Saskaņā ar šo dokumentu, stratēģijā ir definēti trīs galvenie mērķi attiecībā uz ieguldījumu pārvaldīšanu: maksimāls ienesīgums no ieguldījumiem, maksimāla pievienotās vērtības radīšana un, stabilizējoties situācijai nekustamo īpašumu tirgū,  maksimāli izdevīga ieguldījumu pārdošana, tā radot augstu pievienoto vērtība akcionāriem.

Koncerna pašu kapitāla vērtība perioda beigās ir 549,1 miljoni ASV dolāru, kas ir par 7,0 miljoniem ASV dolāru vairāk nekā gada sākumā, veidojot 48 procentus no koncerna aktīviem. Saistības kopš gada sākuma ir samazinājušās par 24,4 miljoniem ASV dolāru, un to īpatsvars ir 52 procenti no koncerna aktīviem. A/s „Latvijas kuģniecība” koncerna aktīvi 2009. gada 30. septembrī veidoja 1 132,8 miljonus ASV dolāru.  

Visas a/s „Latvijas kuģniecība” akcijas atrodas publiskajā apgrozībā un ir iekļautas NASDAQ OMX Riga Oficiālajā sarakstā. Pārskata periodā a/s „Latvijas kuģniecība” akcijas ierindojās starp visaktīvāk tirgotajām - biržā veikti 1 513 darījumi ar 3,11 miljoniem akciju 1,53 miljonu LVL vērtībā. 2009. gada 30. septembrī a/s „Latvijas kuģniecība” akciju kapitalizācija NASDAQ OMX Riga sasniedza 116 000 000 LVL.

 

Sīkākai informācijai:

Marita Ozoliņa-Tumanovska 

LK Sabiedrisko attiecību un reklāmas dienesta vadītāja

Tālrunis: 6720120, 29287169 

E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv

Pielikumi
birzai_latv_09_2009.pdf (665.15 kB)