Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par izmaiņām akciju sabiedrības Ventspils nafta vadībā
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-11-20 16:29:53
Versijas komentārs
Teksts

 

Par aiziešanu no amata publiskās akciju sabiedrības Ventspils nafta vadībā informējusi a/s Ventspils nafta līdzšinējā valdes priekšsēdētāja un prezidente Olga Pētersone. Samazinot apjomīgo darba slodzi, O.Pētersone turpinās strādāt a/s Ventspils nafta koncerna meitas uzņēmumu – SIA Ventspils nafta termināls un SIA LatRosTrans, kā arī asociētās sabiedrības a/s Latvijas kuģniecība padomē. A/s Ventspils nafta valdē turpina strādāt Saimons Bodijs (Simon Boddy), Ilva Purēna un Normunds Staņēvičs.
 
O.Pētersone a/s Ventspils nafta valdes priekšsēdētājas/prezidentes amatu ieņēma kopš 2004.gada janvāra. O.Pētersones vadībā a/s Ventspils nafta pieredzējusi daudz izaicinājumu un guvusi vērā ņemamus panākumus a/s Ventspils nafta koncerna uzņēmumu starptautiskajā konkurences cīņā, stiprinot to izaugsmi, nodrošinot stabilu darbību un pozitīvus finanšu rezultātus, tādējādi veicinot a/s Ventspils nafta vērtības pieaugumu.
 
Spilgtākais pierādījums tam ir a/s Ventspils nafta akcionāru 2009.gada 19.novembrī vienbalsīgi pieņemtais lēmums par dividenžu izmaksu vairāk nekā 50 miljonu latu apmērā, nodrošinot ikviena akcionāra ieguldījumu ievērojamu atdevi un apliecinot gan uzņēmuma vadības iepriekšējo gadu veiksmīgo darbību, gan arī tālredzīgo finanšu resursu plānošanas politiku. Pateicību par paveikto O.Pētersonei izteikuši a/s Ventspils nafta lielākā akcionāra – starptautiskās korporācijas Vitol Group pārstāvji.
 
“Mēdz teikt, ka jāaiziet ir tad, kad ir vislabāk, – un šo lielā gandarījuma sajūtu man rada uzņēmuma nodrošinātā iespēja visiem akcionāriem saņemt iepriekšējos gados nopelnīto un iekrāto. Strādāt a/s Ventspils nafta bija interesanti, taču vienlaikus ļoti grūti – to raksturo nebeidzamie strīdi starp akcionāriem vai nepamatotie tiesvedības procesi, kuros tika ievilkta a/s Ventspils nafta. Šādos apstākļos var neizturēt pat visstiprākā dzelzs veselība, tāpēc esmu izlēmusi pāriet uz lēnāku ritmu, turpinot strādāt trīs koncerna uzņēmumu padomēs,” uzsver O.Pētersone.
 
A/s Ventspils nafta ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitas sabiedrībās, veicinot koncerna kopējās vērtības un katras atsevišķās meitas sabiedrības vērtības pieaugumu.
 
A/s Ventspils nafta koncerna darbība vērsta šādos virzienos: naftas un naftas produktu pārkraušana; naftas un naftas produktu transportēšana pa cauruļvadiem; kuģošanas bizness.
 
 
 
 
 
 
     A/s Ventspils nafta
     Sīkākai informācijai –
     Gundega Vārpa,
     sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
     tālr.: +371 67229182;
     e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
     www.vnafta.lv
Pielikumi