Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Akciju sabiedrība Ventspils nafta dividendēs izmaksās vairāk nekā 50 miljonus latu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-11-19 12:18:01
Versijas komentārs
Teksts

 

Publiskās akciju sabiedrības Ventspils nafta ārkārtas akcionāru sapulce šodien, 2009.gada 19.novembrī, ir izskatījusi atbilstoši likumam izsludinātajā sapulces darba kārtībā iekļautos jautājumus. 

 

Izskatot dividenžu izmaksas jautājumu, a/s Ventspils nafta akcionāri, par balsojot 100% no sapulcē pārstāvētā akciju kapitāla, pieņēma lēmumu dividendēs izmaksāt 50 150 169.12 Ls no a/s Ventspils nafta rezervēs uzkrātās iepriekšējo gadu peļņas. Tādējādi uz vienu akciju izmaksājamā dividenžu summa ir 0,48 Ls. Saskaņā ar Latvijas centrālā depozitārija noteikumiem Par dividenžu, procentu, pamatsummas un citu ienākumu izmaksu par dividenžu aprēķina datumu noteikts 2009.gada 3.decembris, par dividenžu maksājuma datumu – 2009.gada 10.decembris.

 

Dividenžu izmaksa atbilstoši akcionāru lēmumam tiks veikta latos, izņemot gadījumu, ja akcionārs, kurš tiesīgs saņemt dividendes, iesniegs rakstveida iesniegumu par dividenžu izmaksu eiro valūtā saskaņā ar akcionāru lēmuma pielikumu (skatīt pievienoto pielikumu).

 

„Fakts, ka šodien akcionāriem bija iespēja pieņemt lēmumu par dividenžu izmaksu, apliecina akciju sabiedrības Ventspils nafta veiksmīgi paveiktu galveno uzdevumu – investīciju atdeves nodrošināšanu. Tāpat šodien skaidri redzama akcionāru iepriekšējos gados pieņemto lēmumu tālredzība, kā rūpīgam saimniekam naudu vispirms uzkrājot un izmaksājot dividendes tad, kad tas ir visvairāk nepieciešams,” uzsver a/s Ventspils nafta prezidente un valdes priekšsēdētāja Olga Pētersone.

 

A/s Ventspils nafta akcionāru vairākums neatbalstīja lēmuma pieņemšanu jautājumā par grozījumiem sabiedrības statūtos.

 

A/s Ventspils nafta ārkārtas akcionāru sapulcē piedalījās akcionāri vai to pilnvarotas personas, kas kopumā pārstāvēja 89,42% sabiedrības balsstiesīgā pamatkapitāla.

A/s Ventspils nafta ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitas sabiedrībās, veicinot koncerna kopējās vērtības un katras atsevišķās meitas sabiedrības vērtības pieaugumu.

 

A/s Ventspils nafta koncerna darbība vērsta šādos virzienos: naftas un naftas produktu pārkraušana; naftas un naftas produktu transportēšana pa cauruļvadiem; kuģošanas bizness.

 

 

 

 

 

A/s Ventspils nafta

Sīkākai informācijai –

Gundega Vārpa,

sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,

tālr.: +371 67229182;

e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv

www.vnafta.lv

 

Pielikumi
Dividenžu izmaksas pielikums 2009 19.nov..doc (43.00 kB)