Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Padomes un Valdes paziņojums
Emitents Ditton pievadķēžu rūpnīca, AS (391200LSGSVWPZW6LL87)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-10-05 13:42:33
Versijas komentārs
Teksts

Godājamie ieguldītāji un investori!

Diemžēl, ar VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka” lēmumu tika atteikts piešķirt kredīta līdzekļus izjevielu (metāla) iegādei, par ko mēs Jūs iepriekš informējām un kurus plānojām saņemt eksportējošo nozaru valsts atbalsta
programmas ietvaros.

Kā iemesls tam norādīts apstāklis, ka AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” veic komerciālo sadarbību galvenokārt ar Krievijas Federāciju un valsts bankas valsts amatpersonas neredz KF ekonomikas attīstības perspektīvas, konkrēti, mašīnbūvē.

Piekrītiet, ka valstij, kuras ārējā ekonomiskajā apgrozījumā Krievijas Federācija kā partneris sastāda līdz 50%, tamlīdzīgi valsts bankas valsts amatpersonu apgalvojumi ir mazākais dīvaini.

AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” nosūtīja oficiālu pieprasījumu VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka” par reālajiem iemesliem, kāpēc Bankas Valde atcēla tās kredītkomitejas lēmumu par valsts atbalsta piešķiršanu, par apstākļiem un
dokumentiem, kas bijuši par pamatu tādiem pārsteidzošiem secinājumiem un par šo dokumentu publiskumu, tomēr atbilde netika saņemta. Vēstules kopiju pievienojam.

Rodas iespaids, ka Latvijas Republikas valdības deklarācijas par reālās eksportējošās ražošanas atbalstu tā arī paliks par deklarācijām, bet Latvijas uzņēmumi, atšķirībā no saviem partneriem Eiropas Savienībā un Krievijas
Federācijā, kas izmanto savu valstu valdību atbalstu, paliek vieni paši ar savām problēmām. Ražošanas perspektīvas, pastāvot tādai pieejai, nepavisam nav optimistiskas.

Vēl zīmīgāks, piemēram, ir tas fakts, ka mūsu pieprasītā valsts atbalsta summa sastādīja mazāk par 0,1% no summas, kas novirzīta AS „Parex Banka” atbalstam.

No kādiem līdzekļiem perspektīvā Latvijas Republikas valdība gatavojas atmaksāt aizņēmuma līdzekļus un piepildīt budžetu ar reālās ražošanas un eksportējošo uzņēmumu pašlikvidācijas „palīdzības” politiku, paliek mīkla. Un ne tikai
attiecībā uz mūsu uzņēmumu, bet arī biznesa savienību, kā arī zinātniskajām un ekonomiskajām aprindām.

P.S. Sakarā ar metāla trūkumu AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” ir spiesta no 01.10.2009. uz 15 dienām pārtraukt darbību. Neizpildīti un nepieņemti paliek pasūtījumi galvenokārt no Eiropas Savienības.


B.Matvejevs
Padomes priekšsēdētājs
 
E.Zavadskis
Valdes priekšsēdētājs

Pielikumi
vestule LHZB.pdf (209.58 kB)