Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls – jauns vadītājs ar starptautisku pieredzi
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-09-28 13:11:46
Versijas komentārs
Teksts

 

Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrības – naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmuma SIA Ventspils nafta termināls vadība uzticēta pieredzējušam un kompetentam naftas termināļu attīstības jomas speciālistam ar globālu pieredzi. Larss Panclafs (Lars Pantzlaff) atbilstoši uzņēmuma dalībnieku sapulces lēmumam kļuvis par SIA Ventspils nafta termināls jauno valdes locekli un ģenerāldirektoru.
 
Jauna vadītāja iecelšana nemainīs SIA Ventspils nafta termināls akceptētās ilgtermiņa attīstības stratēģijas, kas vērstas uz termināļa kā Baltijas reģionā lielākā un modernākā šāda veida uzņēmuma pilnveidošanu, analizējot jaunas biznesa iespējas un ieviešot jaunus pakalpojumus, uzturot vides un kvalitātes vadības augstākos standartus, nodrošinot efektīvu personālpolitiku.

 SIA Ventspils nafta termināls kapitāla daļu īpašnieki atzinīgi vērtē uzņēmuma līdzšinējā valdes locekļa un ģenerāldirektora Ronalda Okera (Ronald Okker) lielo ieguldījumu termināļa restrukturizācijas īstenošanā atbilstoši labākajiem starptautiski aprobētiem efektīvas un modernas pārvaldības principiem. Minēto amatu saskaņā ar iepriekšēju vienošanos ar uzņēmuma īpašniekiem R.Okers ieņēma pusotra gada – kopš 2008.gada februāra. “Ir paveikts mans galvenais uzdevums – kopā ar spēcīgu komandu esmu palīdzējis SIA Ventspils nafta termināls kļūt par spēcīgu un ilgtermiņa nākotnē vērstu uzņēmumu, kas ieņem stabilas līderpozīcijas Baltijas valstīs un kam ir ievērojams biznesa izaugsmes perspektīvu potenciāls,” uzsver R.Okers.

SIA Ventspils nafta termināls jaunais vadītājs L.Panclafs izvēlēts ilgstošā un rūpīgā personāla atlases procesā starptautiskā līmenī, meklējot speciālistu ar atbilstošu izglītību un augstu izpratni par tehnoloģiskajiem procesiem, biznesa un tehniskajām iespējām mūsdienīgā naftas un naftas produktu terminālī.
 
“Ņemot vērā  uzņēmuma darbību globālajā tirgū asas konkurences apstākļos, SIA Ventspils nafta termināls vadītāja amatam izraudzījāmies kandidātu ar labām zināšanām un pieredzi gan tehniskajā, gan administratīvajā, gan biznesa attīstības jomā,” norāda SIA Ventspils nafta termināls padomes priekšsēdētāja un a/s Ventspils nafta valdes priekšsēdētāja Olga Pētersone.
 
L.Panclafs Minhenes Tehniskajā universitātē (Vācija) ieguvis inženiera diplomu mašīnbūvē, savukārt Ziemeļrietumu universitātē Evansonā (Ilinoisas štats, ASV) – maģistra grādu mašīnbūvē, specializējoties pamatā uz inženiertehnisko būvju projektēšanas vadību.
 
L.Panclafs strādājis ASV uzņēmumā APV Systems Inc., vadot daudzmiljonu projektus ASV, Austrālijā un Uzbekistānā; Vācijas Lurgi Oel Gas Chemie GmbH, ieņemot atbildīgu amatu Trinidadas metanola rūpnīcas celtniecības objektā un vadot komunikāciju ar investoriem, auditoriem un vietējām institūcijām; Vācijas Ingenieurtechnik GmbH, tehnioloģiskā direktora amatā atbildot par starptautisku celtniecības un piegādes līgumu izstrādi lielu uzglabāšanas jaudu nodrošināšanai naftas, gāzes, ķīmiskās un pārtikas rūpniecības nozarē; Vācijas Uhde GmbH, vadot celtniecības darbus ķīmiskās rūpniecības kompleksā Ēģiptē; Nigērijas Navgas Ltd., ģenerāldirektora amatā organizējot uzņēmuma komercdarbību sašķidrinātās naftas gāzes uzglabāšanas projekta realizācijai.
 
L.Panclafs atzīst, ka jauno amatu SIA Ventspils nafta termināls vadībā uztver kā lielu izaicinājumu ar mērķi vēl vairāk stiprināt uzņēmuma pozīcijas Baltijas reģionā, īstenojot dažādas tehnisko uzlabojumu programmas pakalpojumu kvalitātes nodrošināšanai visaugstākajā līmenī, stimulējot kvalificētu, prasmīgu un motivētu darbaspēku produktivitātes pieauguma veicināšanai un turpinot veidot SIA Ventspils nafta termināls atbildīga uzņēmuma kultūru biznesa, sociālajā, cilvēku un apkārtējās vides drošības jomā.
 
„Mana starptautiskā prakse sarežģītās politiskajās un kultūrvidēs apvienojumā ar pieredzi naftas un gāzes industrijā un tehniskajām zināšanām veido pamatu, lai termināļa īpašniekiem palīdzētu biznesa izaugsmē un uzņēmuma konkurētspējas nostiprināšanā,” uzsver L.Panclafs.
 
SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – starptautiskā naftas un gāzes konsorcija Vitol Group sabiedrībai Euromin Holdings Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr.: +371 67229182;
Pielikumi