Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Atsauce uz 2009. gada 21. septembrī BNS publicēto AS ELKO Grupa komentāru par datoru tirdzniecību Latvijā šoruden
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-09-22 09:12:55
Versijas komentārs
Teksts

Atsaucoties uz BNS jautājumiem, AS ELKO Grupa Baltijas Reģionālais direktors Guntis Tomsons komentē datoru tirdzniecības tendenci Latvijā šajā rudenī, norādot:

1)    Ka ņemot vērā datortehnikas biznesa sezonalitāti, vasara ierasti ir mazāk aktīvs pārdošanas periods kā rudens mēneši.
2)    Lai arī šobrīd novērojam pozitīvu tendenci datoru un tieši portatīvo datoru tirdzniecībā, tomēr kopējo datoru tirgu Latvijā vēl ne tuvu nevaram pielīdzināt pagājušā gada apjomiem. 
3)    Portatīvo datoru pārdošanas tendence ir augoša, bet pārdoto galda datoru daudzums šobrīd ir apmēram puse no pagājušā gada apjomiem. Bet jāņem vērā, ka galda datoru īpatsvara samazinājums visā datoru grupā bija novērojams jau pirms ekonomiskās lejupslīdes un paredzams, ka šī tendence turpināsies. Galda datoru īpatsvars kopējā datoru segmentā šobrīd vidēji sastāda 40%.
4)    Savu vietu datoru tirgū aizvien straujāk iekaro netbuku (netbook – neliela izmēra dators ar samazinātu funkcionalitāti) segments, kas īpaši šobrīd ir pircēju pieprasīts, pateicoties tā pievilcīgajai cenai.
 
AS ELKO Grupa
 
Pielikumi