Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Atsauce uz 2009. gada 18. septembrī Dienas Biznesa publicēto AS ELKO Grupa komentāru par valdības iespējamo iniciatīvu ieviest īpašu nodokli sadzīves, tai skaitā datortehnikai
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-09-21 09:24:01
Versijas komentārs
Teksts

Atsaucoties uz Dienas Biznesa jautājumiem, AS ELKO Grupa direktors Jānis Casno komentē, ka apzinoties, ka valstij šobrīd kritiski nepieciešami līdzekļi budžeta deficīta mazināšanai, valdības iespējamo iniciatīvu ieviest īpašu nodokli sadzīves, tai skaitā datortehnikai, AS ELKO Grupa vērtē negatīvi 3 galveno faktoru dēļ:

1) Latvija ir mazs un neaizsargāts tirgus, ko būtiski var ietekmēt nodokļu politika un no tās izrietošā kaimiņvalstu, it īpaši Lietuvas un Igaunijas, ietekme.

2) Jau šobrīd atsevišķu Latvijas nodokļu administrēšanas izmaksas ir neadekvāti augstas salīdzinot ar to ieņēmumiem un paredzam, ka arī šis būs kārtējais nodoklis, kura ieviešana un pārvaldīšana būs nesamērīgi dārga gan valstij, gan uzņēmumiem.

3) Tāpat būtiski ir ņemt vērā, ka dators, pretēji citai sadzīves tehnikai,  pārsvarā ir nevis patēriņa prece, bet gan investīcija personas (attiecīgi visas sabiedrības) izglītībā un attīstībā, kā arī līdzeklis uzņēmumu biznesa izaugsmei. Ja šobrīd valstij nav iespēja šo sabiedrības un uzņēmumu attīstību atbalstīt, tad ar šādām nepārdomātām iniciatīvām tās vismaz nevajadzētu bremzēt.
Pielikumi