Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA LatRosTrans drošības dienests pēdējos mēnešos aiztur dīzeļdegvielas zagļus piecās dažādās vietās
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-09-14 12:11:36
Versijas komentārs
Teksts
 
 

 

Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrības naftas un naftas produktu cauruļvadu īpašnieces un operatores SIA LatRosTrans drošības dienests sadarbībā ar apsardzes uzņēmumu a/s AD Ventspils un Valsts policiju 2009.gada jūlijā un augustā mērķtiecīgu operatīvu darbību rezultātā aizturējis astoņus pa cauruļvadu pārsūknētās dīzeļdegvielas zagļus piecās dažādās epizodēs. Zagļi aizturēti Ventspils, Tukuma un Bauskas rajonā. Atrasts un konfiscēts arī zagšanā izmantotais aprīkojums un autotransports.
 
Lielākā zādzība atklāta Bauskas rajonā, kur SIA LatRosTrans speciālistiem sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem izdevās aizturēt divas personas un smago automašīnu, kurā bija speciāli ierīkoti astoņi konteineri no cauruļvada zagtās degvielas transportēšanai. Savukārt Tukuma rajonā, līdzdarbojoties Zemgales Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbiniekiem, aizturētas trīs personas un divi mikroautobusi. Ventspils rajonā vairākos reidos aizturēti gan zagļi, gan autotransports ar jau piepildītām un tukšām kannām zagtajai dīzeļdegvielai. Noziedznieku izmantotie transportlīdzekļi vairākumā gadījumu ir zagti.
 
“Svarīgi, ka zagļu notveršana nozīmē arī vides piesārņojuma novēršanu, jo katrs nelegālais pieslēgums dīzeļdegvielas cauruļvadam var radīt būtisku ilgtermiņa ekoloģisko kaitējumu apkārtējai videi. Zagļu ķeršanas ziņā šī mums patiesi ir bijusi ražīga vasara, parādot gan SIA LatRosTrans apsardzes dienestu veiksmīgo sadarbību ar valsts policijas struktūrām, gan arī acīmredzot uzskatāmi demonstrējot valsts ekonomiskās situācijas pasliktināšanos,” uzsver SIA LatRosTrans ģenerāldirektors un valdes loceklis Sergejs Aleksandrovs.
 
SIA LatRosTrans nodrošina naftas un naftas produktu transportēšanu pa maģistrālajiem cauruļvadiem Latvijas teritorijā, un tā var piegādāt naftu un naftas produktus ne tikai termināļiem, kas darbojas Ventspils ostā, bet arī pārsūknēt naftu uz Lietuvā strādājošo Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīcu un Būtiņģes naftas termināli. SIA LatRosTrans maģistrālo cauruļvadu kopgarums pārsniedz 700 km.
 
SIA LatRosTrans aktīvi darbojas prettiesiskas rīcības rezultātā radušos virsnormatīvo naftas produktu zudumu novēršanā, par saviem resursiem algojot apsardzes firmu, regulāri apsekojot cauruļvadu, sadarbojoties ar policiju, ievērojamus līdzekļus atvēlot apkārtējās vides sanācijai, kā arī informējot un mēģinot iesaistīt šī jautājumā risināšanā arī citas valsts varas struktūras.
 
SIA LatRosTrans īpašnieki ir publiskā akciju sabiedrība Ventspils nafta (66% kapitāla daļu) un Krievijas a/s Transņefteprodukt (34% kapitāla daļu).
 
 
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
tālr.: +371 67229182;
Pielikumi