Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Baltikums Asset Management” ir nodibinājusi „Baltikums Īstermiņa ieguldījumu stratēģijas obligāciju fondu”
Emitents Akciju komercbanka ''Baltikums'', AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-08-17 14:16:40
Versijas komentārs
Teksts
Baltikums Bankai piederošā ieguldījumu pārvaldes sabiedrība „Baltikums Asset Management” ir nodibinājusi atvērto ieguldījumu fondu „Baltikums Īstermiņa ieguldījumu stratēģijas obligāciju fonds”.
 
Galvenais fonda ieguldījumu mērķis ir pasargāt fonda ieguldītāju kapitālu un nodrošināt to stabilu pieaugumu īstermiņa un vidēja termiņa periodā, izmantojot sabalansēto ieguldīšanas stratēģiju. Ieguldījums fondā ir lieliska iespēja nodot brīvos naudas līdzekļus profesionālā pārvaldībā, diversificējot finanšu riskus.
 
Fonda līdzekļi tiks ieguldīti galvenokārt valsts, pašvaldību, centrālo banku, starptautisko finanšu institūciju, kredītiestāžu un komercsabiedrību emitētos vai garantētos parāda vērtspapīros. Fonds paredzēts ieguldījumiem īsa un vidēja termiņa fiksēta ienākumu finanšu instrumentos, līdz ar to lielākā ieguldījumu daļa tiks veikta īstermiņa un vidēja termiņa parāda vērtspapīros.
 
Fonda darbības uzsākšanas brīdī ieguldījumu fonda vienas daļas vērtība ir 1000 ASV dolāru, minimālais pārdošanas un atpakaļpirkšanas apjoms ir 10 fonda daļas, fonda pamatvalūta – ASV dolārs, ieguldījumu apliecību izplatītājs un fonda turētājbanka – AS „Akciju komercbanka „Baltikums””.
 
Fonda prospektu un pārvaldes nolikumu, fonda finanšu pārskatus, kā arī ziņas par fonda vērtību un ieguldījumu apliecību pārdošanas un atpakaļpirkšanas cenu var uzzināt pie izplatītājiem un NASDAQ OMX Riga mājas lapā: www.nasdaqomxbaltic.com.
 
Izplatāmās ieguldījumu apliecības var iegādāties jebkurš ieguldītājs, kam ir atvērts Finanšu instrumentu konts Baltikums Bankā.
 
Turpmāk sabiedrība neizslēdz iespēju jaunu ieguldījumu fondu izveidi atkarībā no situācijas finanšu tirgos un klientu pieprasījuma.
 
Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir reģistrējusi „Baltikums Asset Management” atvērto ieguldījumu fondu „Baltikums Īstermiņa ieguldījumu stratēģijas obligāciju fonds” un atļāva laist publiskajā apgrozībā ieguldījumu fonda ieguldījumu apliecības. „Baltikums Asset Management” ir kļuvusi par Latvijas Centrālā depozitārija dalībnieku emitenta statusā ar dalībnieka kodu 235. Turētājbankai AS „Akciju komercbanka „Baltikums”” tika atvērti emisijas konti, un “Baltikums Īstermiņa ieguldījumu stratēģijas obligāciju fonda” emisija tika iegrāmatota ar piešķirto ISIN kodu LV0000400570.
 
„Baltikums Asset Management” ir Latvijas Republikas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas licence investīciju fondu un finanšu instrumentu individuālajai pārvaldībai saskaņā ar noguldītāja rīkojumu. Uzņēmums darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvo aktu prasībām.
„Baltikums Asset Management” sniedz aktīvu un privātīpašuma pārvaldības pakalpojumus un ietilpst Baltikums Bankas Grupā, kam ir ilggadēja profesionālā pieredze banku un investīciju jomā.
Šobrīd publiskā apgrozībā atrodas un fondu biržā NASDAQ OMX Riga tiek kotētas „Baltikums Asset Management” mātes uzņēmuma Baltikums Bankas trešās emisijas obligācijas par kopējo summu 10 milj. EUR. Iepriekš Baltikums Banka veiksmīgi dzēsa obligāciju pirmās divas emisijas un Latvijā pirmo kredītlīgumam piesaistīto obligāciju emisiju.
Baltikums Bankas peļņa šogad pirmajā pusgadā bija 1,21 miljons latu. Bankas aktīvi šogad 30. jūlijā bija 100,906 miljonu latu apmērā. Jūlija beigās Baltikums Banka kredītos bija izsniegusi 26,773 miljonus latu, tostarp kredītos mājsaimniecībām mājokļa iegādei banka bija izsniegusi 14,1 tūkstoti latu, bet hipotekārajos kredītos - 17,1 tūkstoti latu. Noguldījumos banka jūlija beigās bija piesaistījusi 72,053 miljonus latu.
Uldis Zandars
AS „Akciju komercbanka „Baltikums””
Produktu attīstības un mārketinga pārvaldes vadītājas vietnieks
Tālr.: +371 67 031 408, +371 29 206 536
Pielikumi