Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” peļņa pirmajā pusgadā – 3.4 milj. latu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-08-07 09:28:14
Versijas komentārs
Teksts Akciju sabiedrības „Grindeks” „NASDAQ OMX Riga" iesniegtais 2009. gada pirmā pusgada finanšu pārskats liecina, ka „Grindeks” koncerna tīrā peļņa šī gada pirmajos sešos mēnešos bija 3.4 milj. latu, kas, salīdzinot ar 2008. gada pirmo pusgadu, ir samazinājusies par 32%, bet koncerna apgrozījums gada pirmajos sešos mēnešos sasniedza 29.8 milj. latu, kas, salīdzinot ar 2008. gada pirmo pusgadu, ir par 2.1 milj. latu vai 6.6% mazāks.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Mūsu darbību raksturo vairāki nozīmīgi „Grindeks” pārvaldes un darbības faktori – skaidri vadības komandas darbības principi un lojāli akcionāri, kuri ir ieinteresēti uzņēmuma izaugsmē; efektīvais un kvalitatīvais oriģinālprodukts Mildronāts® un tā veiksmīgais noiets, kā arī pastāvīga jaunu tirgu apguve un uzņēmuma darbības diversifikācija. Situācijā, kad visos farmācijas tirgos ir vērojams kritums, mēs objektīvi raugāmies uz rezultātiem un izmantojam savas stiprās puses, tostarp arī uzņēmuma stabilo finansiālo situāciju, kas nodrošina labu pamatu tālākajām investīcijām un izaugsmei.”

2009. gada pirmajā pusgadā „Grindeks” gatavo zāļu pārdošanas apjoms bija 27.3 milj. latu; eksporta apjoms uz NVS valstīm, kas ir galvenie gatavo zāļu noieta tirgi, sasniedza 24.3 milj. latu. Ņemot vērā globālo ekonomikas lejupslīdi, kas ietekmē farmācijas nozari visā pasaulē, tostarp arī Krievijā un pārējās NVS valstīs ir vērojams vispārējs pieprasījuma kritums pēc medikamentiem. Neskatoties uz to, 2009. gada pirmajā pusgadā pārdošanas apjoms pārējās NVS valstīs saglabājās 2008. gada līmenī. Krievijā pārdošanas apjoms šī gada pirmajā pusgadā bija par 2.3 milj. latu mazāks kā 2008. gada pirmajā pusgadā, jo vēl arvien saglabājas farmācijas uzņēmuma AAS „Farmstandart”, Mildronāta® ekskluzīvā izplatītāja Krievijā, 2008. gada sākumā veidoto noliktavu rezervju ietekme uz pārdošanas apjoma dinamiku pārējos gada mēnešos.

Zināmu ietekmi uz gatavo zāļu formu pārdošanas apjomu pieauguma tempu samazinājumu šā gada pirmajā pusgadā ir atstājis arī Krievijas un vairāku citu NVS valstu nacionālo valūtu vērtības samazinājums pret latu, kura vērtība pret eiro no piesaistes brīža ir fiksēta un saglabā stabilitāti.

Saspringtas ekonomiskās situācijas apstākļos atzinīgi ir pārdošanas rezultāti Baltijas un citās Eiropas valstīs, sasniedzot 3 milj. latu apgrozījumu, kas ir par 6.5% vairāk kā pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos.

Pozitīvi „Grindeks” pelņas rādītāju ietekmējis arī aktīvo farmaceitisko vielu eksports, kas 2009. gada pirmajā pusgadā sasniedza 2.5 milj. latu, kas ir par 0.2 milj. latu vai 8.7% vairāk kā 2008. gada pirmajā pusgadā.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Uz nākotni raugos optimistiski – pilnvērtīgi izmantojot visas savas priekšrocības un savlaicīgi reaģējot uz mainīgo tirgus situāciju, tāds uzņēmums kā „Grindeks” ne tikai pārvarēs šķēršļus uzstādīto mērķu sasniegšanā, bet būs viens no Latvijas valsts ekonomikas virzītājiem.”


Par „Grindeks”

„Grindeks”ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, pārējās NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.


Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012; fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
Pielikumi
Grindeks_2009_2_cet_parskats_nerevidets.pdf (144.73 kB)