Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
A/s Ventspils nafta akcionāri apstiprina sabiedrības 2008. gada pārskatus
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-07-30 11:19:34
Versijas komentārs
Teksts
Publiskās akciju sabiedrības Ventspils nafta kārtējā akcionāru sapulce šodien, 2009.gada 30.jūlijā, ir izskatījusi visus iepriekš atbilstoši likumam izsludinātajā sapulces darba kārtībā iekļautos jautājumus, katrā no tiem pieņemot arī konkrētus lēmumus.
 
A/s Ventspils nafta kārtējā akcionāru sapulce pieņēma zināšanai sabiedrības vadības un konsolidēto ziņojumu par 2008.gada darbības rezultātiem, sabiedrības padomes ziņojumu un revidenta atzinumus par 2008.gada pārskatiem. Akcionāri apstiprināja a/s Ventspils nafta 2008.gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Latvijas Republikas Gada pārskatu likumu, un a/s Ventspils nafta konsolidēto 2008.gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem.
 
A/s Ventspils nafta mātes uzņēmuma 2008.gada peļņu 40 046 348 Ls apmērā akcionāri nolēma ieskaitīt uzņēmuma pārējās rezervēs.
 
Par a/s Ventspils nafta 2009.gada pārskata un konsolidētā gada pārskata revidentu kārtējā akcionāru sapulce ievēlēja auditorfirmu SIA Ernst&Young Baltic (komercsabiedrības licences nr. 17), pilnvarojot a/s Ventspils nafta valdi līguma slēgšanai ar SIA Ernst&Young Baltic par sabiedrības 2009.gada pārskatu revīziju.
 
A/s Ventspils nafta akcionāru vairākums neatbalstīja lēmuma pieņemšanu jautājumā par grozījumiem sabiedrības statūtos, un līdz ar to nebija iespējams izskatīt arī jautājumu par revīzijas komitejas vēlēšanām. Saskaņā ar a/s Ventspils nafta statūtiem lēmumu par grozījumiem statūtos sabiedrības akcionāru sapulce var pieņemt, ja par tiem nodotas ne mazāk kā trīs ceturtdaļas no klātesošo balsstiesīgo akcionāru balsīm, taču pret minētajiem grozījumiem balsoja absolūtais klātesošo akcionāru vairākums – 99,79% no sapulcē pārstāvētā balsstiesīgā akciju kapitāla.
 
A/s Ventspils nafta kārtējā akcionāru sapulcē piedalījās akcionāri vai to pilnvarotas personas, kas kopumā pārstāvēja 93,44% sabiedrības balsstiesīgā pamatkapitāla.
 
 
 
 
 
     A/s Ventspils nafta
     Sīkākai informācijai –
     Gundega Vārpa,
     sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
     tālr.: +371 67229182;
     e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
     www.vnafta.lv
Pielikumi