Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS “Latvijas Krājbanka” publiskā piedāvājuma rezultātiem un kapitālu
Emitents Latvijas Krājbanka, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-07-15 16:10:00
Versijas komentārs
Teksts

2009. gada 14. jūlijā noslēdzies AS “Latvijas Krājbanka” (turpmāk tekstā – Krājbanka) parasto uzrādītāja akciju publiskais piedāvājums, kura laikā akcionāriem un ieguldītājiem tika piedāvāts iegādāties 5`000`000 jaunās emisijas akciju. Publiskā piedāvājuma ietvaros ir parakstītas un pilnībā apmaksātas 1’000’002 akcijas. Saskaņā ar Krājbankas Emisijas prospektu ir uzskatāms, ka  emisija ir notikusi izvietoto akciju apjomā.
Emisijas rezultātā Krājbankas pamatkapitāls palielināsies līdz LVL 13 149 248 (EUR 18 709 694). Tuvākajā laikā tiks sasaukta ārkārtas akcionāru sapulce, kurā tiks apstiprināti ar pamatkapitāla palielināšanu saistītie statūtu grozījumi.
Tāpat emisijas laikā Krājbankas lielākais akcionārs AB Bankas “Snoras” organizējusi papildus subordinētā  kapitāla piesaisti.  Š.g. 14.jūlijā Krājbanka ir noslēgusi subordinētā aizdevuma līgumu ar AB Bankas “Snoras” galveno akcionāru Vladimiru Antonovu. Subordinētā kapitāla kopējā summa ir 8,6 milj. EUR (6 044 114  LVL). Kapitāls Krājbankai piešķirts uz 10 gadiem un tiks izsniegts trīsdesmit dienu laikā pēc līguma slēgšanas. Aizdevuma procentu likme noteikta 9,5% gadā. Akciju emisijas un subordinētā kapitāla piesaistes rezultātā Krājbankas pašu kapitāls palielināsies par 17,2%.
AS “Latvijas Krājbanka” sniedz daudzveidīgus finanšu pakalpojumus privātām un juridiskām personām un tai ir plašākais klientu apkalpošanas centru tīkls visā Latvijā. Veicot akciju emisiju un subordinētā kapitāla piesaisti, Krājbanka nodrošinājusi stabilu bāzi bankas turpmākajai attīstībai.

Kristīne Ozolniece
AS “Latvijas Krājbanka”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 67068031
Mob.: 25912461
E-pasts: kristine.ozolniece@lkb.lv

Pielikumi