Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Baltikums Banka izpērk savas obligācijas
Emitents Akciju komercbanka ''Baltikums'', AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-07-13 12:06:32
Versijas komentārs
Teksts
Baltikums Banka pēc savas iniciatīvas pakāpeniski turpina izpirkt no finanšu tirgus bankas iepriekš emitētās publiskās obligācijas. Tādējādi bankas obligācijās līdzekļus ieguldījušajiem investoriem ir iespēja, nesagaidot obligāciju dzēšanas termiņus, pārdot bankai pie viņiem esošās Baltikums Bankas obligācijas par tirgus cenu.
 
Bankas ieinteresētība pašas obligāciju izpirkšanā ir saistīta ar šādiem faktoriem. Pirmkārt, Baltikums Bankai ir nozīmīgs brīvu naudas resursu apjoms. Otrkārt, tirgū šīs obligācijas tiek tirgotas ar ievērojamu diskontu pret nominālu, tāpēc Baltikums Banka pirms termiņa izpērk obligācijas un tādā veidā minimizē savus procentu izdevumus. Tāpat banka uzskata, ka, nodrošinot tirgū likviditāti savām obligācijām, tā sekmē labu darījumu attiecību uzturēšanu ar investoriem gan šobrīd, gan nākotnē. Pēc bankas domām tas ir ļoti svarīgi īpaši tagad, kad tirgos ir vērojama zināma nestabilitāte un nervozitāte.
 
Šobrīd publiskā apgrozībā atrodas un fondu biržā NASDAQ OMX Riga tiek kotētas Baltikums Bankas trešās emisijas obligācijas par kopējo summu 10 milj. EUR. Iepriekš banka veiksmīgi dzēsa obligāciju pirmās divas emisijas.
 
2009. gada 10. jūlijā trešās emisijas izpirkto obligāciju kopējais apjoms ir 3,79 milj. EUR (37,9% no emisijas). Investoru interese par Baltikums Bankas emitētajām obligācijām bija liela. Gandrīz visi investori ir no Baltijas, ¾ no emisijas apjoma iegādājās institucionālie investori (pensiju un investīciju fondi, bankas un apdrošināšanas sabiedrības), bet ¼ - privātie investori. No obligāciju emisijas iegūtos līdzekļus Baltikums Banka novirzīja tirdzniecības finansēšanai un jūras uzņēmumu finansēšanai un apkalpošanai.
 
Turpmāk banka neizslēdz iespēju jaunu obligāciju emisiju atkarībā no situācijas finanšu tirgos un klientu pieprasījuma perspektīvu projektu finansēšanai.
 
Baltikums Bankas peļņa šogad pirmajā pusgadā bija 1,072 miljoni latu. Bankas aktīvi šogad 30. jūnijā bija 103,916 miljonu latu apmērā. Jūnija beigās Baltikums Banka kredītos bija izsniegusi 26,863 miljonus latu, tostarp kredītos mājsaimniecībām mājokļa iegādei banka bija izsniegusi 14,1 tūkstoti latu, bet hipotekārajos kredītos - 31,7 tūkstošus latu. Noguldījumos banka jūnija beigās bija piesaistījusi 74,482 miljonus latu
 
Informācija par bankas emitētajām publiskajām obligācijām:
 
 
1. emisija
2. emisija
3. emisija
Emisijas apjoms, EUR
3,855 milj.
5,0 milj.
10,0 milj.
Kupons, gada procenti
6 mēnešu EURIBOR + 3,5%
6,875%
3 mēnešu EURIBOR + 3,0%
Termiņš
2 gadi
3 gadi
3 gadi
Dzēšanas datums
29.12.2006.
20.04.2009.
02.02.2010.
Kotēšana
Izpirktas
Izpirktas
NASDAQ OMX Riga
 
Uldis Zandars
Baltikums Banka
Produktu attīstības un mārketinga pārvaldes vadītājas vietnieks
Tālr.: +371 67 031 408, +371 29 206 536
Pielikumi