Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Uzņēmumu apvienošanās
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-07-08 12:28:30
Versijas komentārs
Teksts
Konkurences padome apstiprinājusi SIA "SPV Distributor" apvienošanās pieteikumu
 
RĪGA, 2009. gada 8. jūlijs – "SPI Group" ietilpstošā holdingkompānija SIA "SPV Distributor" saņēmusi Latvijas Republikas Konkurences padomes atļauju īstenot apvienošanos ar SIA "S. Alko", SIA "MONO M", SIA "L.D.V" un SIA "S.D.V".
   
Uzņēmumu apvienošanās saskan ar "SPI Group" izaugsmes stratēģiju, kas paredz grupas uzņēmumu piedāvāto dzērienu portfeļa paplašināšanu un distribūcijas tīkla nostiprināšanu Baltijā. Plānotā apvienošanās arī ļaus visiem tajā iesaistītajiem uzņēmumiem īstenot administratīvo un loģistikas funkciju efektivizāciju, tādējādi dodot iespēju piedāvāt patērētajiem lētāku produkciju.
 
Par apvienošanās dalībniekiem
SIA "SPV Distributor" ir holdingkompānija, kurai pieder SIA "AV&D", kas nodarbojas ar alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecību, un SIA "Interlat”, kas nodarbojas ar alkoholisko dzērienu importu.
 
SIA "MONO M" un SIA "L.D.V." nodarbojas ar alkoholisko dzērienu importu. SIA "S. Alko" darbības pamatprofils ir importēto alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecība. SIA "S.D.V." ir holdingkompānija, kurai pieder Igaunijas alkoholisko dzērienu vairumtirgotājs OU "Divinum".
 
SIA "MONO M" un ar to saistītie uzņēmumi Latvijā pašlaik izplata tādus dzērienu zīmolus kā "Martini", "Otard", "Remy Martin" u.c. Pēc VID datiem, 2008. gadā SIA "L.D.V." atradās 16. un SIA "MONO M" 17. vietā Latvijas lielāko alkoholisko dzērienu ražotāju un importētāju sarakstā. Šo uzņēmumu esošie īpašnieki plānoto apvienošanās darījumu uzskata par veiksmīgu biznesa darījumu.
 Par "SPI Group"
http://www.spi-group.com/
 
Par AS "Latvijas balzams"
 AS "Latvijas balzams" dibināts 1900. gadā un ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā. Uzņēmums ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem produktu eksportētājiem, ik gadu stabili palielinot eksporta apjomu. Pavisam uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienu, no kuriem gandrīz 53% veido dzērieni ar zemu alkohola saturu. AS "Latvijas balzams" produkcija tiek eksportēta uz gandrīz 30 pasaules valstīm, savukārt, pildot "SPI Group" eksporta pasūtījumu, uz vairāk nekā 80 valstīm visā pasaulē. AS "Latvijas balzams" vadošais akcionārs ir "SPI Distilleries. B.V.", kam pieder 89,52% akciju. Vairāk: www.lb.lv
 
Kārlis Andersons,
SIA "SPV Distributor" pilnvarotā persona un
AS "Latvijas balzams" ģenerāldirektors
 
 
Papildinformācijai:
Ingars Rudzītis, sabiedrisko attiecību konsultants
M: 2617 6688,
Pielikumi