Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Parex bankas kārtējā akcionāru sapulcē ievēl jaunu bankas padomi
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-06-29 16:26:12
Versijas komentārs
Teksts
 
Pirmdien, 29.jūnijā notika Parex bankas kārtējā akcionāru sapulce, kurā tika ievēlēta jauna bankas padome. Saskaņā ar akcionāru sapulces lēmumu, akciju sabiedrības Parex banka padome ir ievēlēta šādā sastāvā –Andžs Ūbelis, Maikls J. Borks (Michael J. Bourke), Lorencs Filips Adamss (Laurence Phillips Adams), Kaspars Āboliņš un Karls Hakans Kalakers (Carl Hakan Kallaker).
 
Parex bankas padomē tika ievēlēts Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pārstāvis Lorencs Filips Adamss, jurists ar specializāciju banku sektorā un 25 gadu darba pieredzi finanšu sektorā. L. Adamss ir strādājis tādās ārvalstu finanšu institūcijās kā ABN AMRO Bank un Citibank.
 
Tāpat Parex bankas padomē tika ievēlēts Maikls Borks, kas ilgu laiku bija Rietumu bankas prezidents. M. Borkam ir ilgu gadu pieredze tādās starptautiskās finanšu institūcijās kā Īrijas Centrālā Banka, Starptautiskais Valūtas fonds un NCB Grupa. M. Borks ir sertificētu grāmatvežu asociācijas (FCCA) biedrs.
 
Tāpat Parex bankas akcionāru sapulces laikā tika apstiprināts Parex grupas konsolidētais gada pārskats par 2008. gada finanšu rezultātiem, tika ievēlēts revidents turpmākajiem periodiem, kā arī veikti grozījumi Parex bankas statūtos.
 
Par Parex banku:
 
Parex banka dibināta 1992.gadā, patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 13 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Vācijā, Zviedrijā un Igaunijā, Šveicē un Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Šobrīd bankas 95,3% akciju turētājs ir Privatizācijas aģentūra.
 
Papildu informācija:
Indra Zinkeviča
Korporatīvo komunikāciju nodaļas vadītāja
Parex banka
Tālr. 67778571 vai 29139449
E-pasts: pr@parex.lv
 
Pielikumi