Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
"Moody`s" saglabā Trasta komercbankas finanšu stipruma reitingu, bet samazina ilgtermiņa reitingu
Emitents TRASTA KOMERCBANKA, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-06-26 17:22:32
Versijas komentārs
Teksts

Sakarā ar Latvijas ekonomiskās situācijas pasliktināšanos starptautiskā reitingu aģentūra Moody`s Investors Service pārskatījusi AS "Trasta komercbanka" piešķirtos reitingus.

Trasta komercbankas finansiālā stipruma reitings pēc pārskatīšanas ir saglabāts iepriekšējā, E+ līmenī. Savukārt bankas reitingi ilgtermiņa depozītiem ārvalstu un vietējā valūtā ir pazemināti no B2 līdz B3. Bankas reitings īstermiņa saistībām ārvalstu un vietējā valūtā paliek bez izmaiņām - "Not Prime" līmenī.

Analizējot Latvijas ekonomisko situāciju un apstākļus, kas var ietekmēt bankas darbību turpmāk, Moody`s kā Trasta komercbankas stiprās puses atzīmēja apmierinošos finanšu darbības rādītājus un samērā labi diversificēto ienākumu struktūru.

Trasta komercbanka ir vecākā Latvijas privātbanka, kura veiksmīgi darbojas Latvijas finanšu tirgū kopš 1989.gada, ieņemot stabilas augsti rentablas vidēja lieluma kredītiestādes pozīcijas. Š.g. 31.maijā Bankas kapitāla pietiekamības rādītājs atradās augstā līmenī - 17.52%, savukārt likviditāte veidoja 44.97%.

Trasta komercbanka aktīvi darbojas starptautiskajā tirgū, sniedzot kapitāla pārvaldīšanas un tirdzniecības operāciju atbalsta servisu. Līdztekus Latvijas filiālēm (Liepājā un Daugavpilī) Trasta komercbankas filiāle darbojas Kiprā, kā arī bankai ir pārstāvniecības Ukrainā, Baltkrievijā, Kazahstānā un Kanādā.


Jūlija Jurgele
AS "Trasta komercbanka"
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece

Pielikumi