Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS ELKO Grupa kļūst par Sony Optiarc Europe produktu izplatītāju Ukrainā
Emitents ELKO Grupa AS (549300TNFQRZUIMUKG02)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-05-28 17:40:20
Versijas komentārs
Teksts
Viens no vadošajiem IT produktu un komponenšu vairumtirgotājiem Austrumeiropā, Latvijas lielākais uzņēmums AS ELKO Grupa ir kļuvis par kompānijas Sony Optiarc Europe (Optiarc) ražoto produktu - optisko diskdziņu oficiālo izplatītāju Ukrainā.
 
Sadarbība Ukrainas tirgū uzsākta, lai nostiprinātu attiecības ar esošajiem klientiem un piesaistītu jaunus, izmantojot uzņēmuma ELKO Grupa oficiālā izplatītāja priekšrocības, kas klientiem nodrošina konkurētspējīgākas cenas, tiešās piegādes servisu, kā arī pilnu optisko diskdziņu produktu klāstu. Optiarc populārāko produktu vidū ir DVD RW, DVD ROM, kā arī arvien straujāk tirgū ienākošie produkti ar Blu-ray DiscTM (jaunākās paaudzes lieljaudas optiskais disks) tehnoloģiju. Kā šī brīža jaunums tiek piedāvāts AD-7240S - pasaulē pirmais DVD rakstītājs, kas sasniedz 24x rakstīšanas ātrumu.
 
Šajā tirgus segmentā ELKO Grupa ir pieredzējis Optiarc produktu izplatītājs tās pārstāvētajās Baltijas valstīs un Centrālās un Austrumeiropas valstīs. Līdzšinējās sadarbības teritoriju nolemts paplašināt, jo Optiarc produkti ir ļoti pieprasīti un populāri Ukrainas tirgū. Latvijas uzņēmuma finansiālā stabilitāte un tā sekmīga darbība ekonomiskās krīzes izraisīto apstākļu pārvarēšanā ražotājam bija viens no iemesliem, izvēloties uzņēmumu ELKO Grupa par optisko diskdziņu oficiālo izplatītāju arī Ukrainā.
 
Sony Optiarc Inc. / Sony Optiarc Europe GmbH
Sony Optiarc attīsta, ražo un tirgo novatoriskus un augtas kvalitātes optiskos diskdziņus visā pasaulē. Kompānija ir dibināta 2006.gadā un tajā strādā aptuveni 400 darbinieku. Sony Optiarc centrālais birojs atrodas Tokijā, savukārt Eiropas galvenais birojs (Sony Optiarc Europe) atrodas Ismaningā netālu no Minhenes. Papildus informācija Sony Optiarc mājas lapā www.sony-optiarc.eu.
 
ELKO Grupa
AS ELKO Grupa dibināta 1993. gadā. ELKO Grupa ir Latvijas lielākais uzņēmums un kopš 2007. gada strādā ar vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru lielu gada apgrozījumu. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrālajā un Austrumeiropā un NVS.
Uzņēmums pārstāv vairāk nekā 80 ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 6300 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. ELKO Grupa piedāvā vairāk nekā 9000 produktu nosaukumu no pasaules pazīstamākajiem piegādātājiem - Acer, Intel, Seagate, Samsung, Sony, TomTom, Western Digital un citiem. Pašlaik uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 340 cilvēki. AS ELKO Grupa pieder vairākām fiziskām personām, kā arī AS IT Investīcijas, investīciju fondam Amber Trust un East Capital Asset Management saistītajiem investīciju fondiem.
 
Papildu informācija:
Kristīne Saulriete
AS ELKO Grupa
Mārketinga un komunikāciju direktore
Tālrunis: + 371 6709 3214
Fakss: + 371 6709 3299
Pielikumi