Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
SIA Ventspils nafta termināls plāno vairāk nekā 1 miljona eiro investīcijas jauna pakalpojuma ieviešanā
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-05-18 09:05:09
Versijas komentārs
Teksts

SIA Ventspils nafta termināls plāno vairāk nekā 1 miljona eiro investīcijas jauna pakalpojuma ieviešanā

 
2009.gada 18.maijs, Rīga
 
 
 

Akciju sabiedrības Ventspils nafta meitas sabiedrība naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums SIA Ventspils nafta termināls paredzējusi investēt vairāk nekā vienu miljonu eiro, perspektīvā plānojot piedāvāt saviem klientiem jaunu pakalpojumu – autobenzīna sajaukšanu ar šķidro butānu jeb butanizāciju, iegūstot atsevišķos pasaules tirgos, īpaši ASV, pieprasīto benzīna sastāvu. Šiem plāniem īstenojoties, SIA Ventspils nafta termināls būs vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs, kas varēs sniegt šādu pakalpojumu, tādējādi būtiski nostiprinot ne tikai paša termināļa un Ventspils ostas, bet arī visa Latvijas tranzītkoridora kopējo konkurētspēju un palielinot tranzīta kravu plūsmu caur Latviju.

 

Plānotā jaunā pakalpojuma veida nodrošināšanai terminālī nepieciešama speciālu maisīšanas iekārtu izbūve, un visu nepieciešamo atļauju saņemšanas gadījumā maksimālais benzīnam piemaisāmā butāna apjoms gadā varētu sasniegt 60 000 tonnu. Jaunbūvējamās iekārtas un tajās izmantotās tehnoloģijas pilnībā atbildīs Eiropas jaunākajiem standartiem un normām gan no drošības, gan ekoloģiskā aspekta. 

 

Atbilstoši uzņēmuma ilgtermiņa attīstības stratēģijai SIA Ventspils nafta termināls turpinās nostiprināt uzņēmuma kā Baltijas reģiona modernākā naftas un naftas produktu pārkraušanas kompleksa pozīcijas, veidojot tā darbību pēc līdzīgiem principiem kā citos SIA Ventspils nafta termināls līdzīpašnieka starptautiskā konsorcija Vitol Group uzņēmumos visā pasaulē.

 

Starp svarīgākajiem SIA Ventspils nafta termināls infrastruktūras uzlabošanas projektiem uzņēmuma maksimāli efektīvas darbības nodrošināšanai tuvākajos gados ir arī jauna cauruļvadu koridora izbūve no uzņēmuma teritorijas līdz muliņiem vairākus kilometrus attālajā ostā, kur notiek iekraušanas darbi tankkuģos, – plānotās investīcijas šajā projektā varētu sasniegt aptuveni 3,7 miljonus latu.

 

SIA Ventspils nafta termināls ir a/s Ventspils nafta meitas sabiedrība, kurā 51% pieder a/s Ventspils nafta, bet 49% – Vitol Group sabiedrībai Euromin Holdings Limited. Terminālis nodrošina tranzīta pakalpojumus – naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu.

 
 
 
 
A/s Ventspils nafta

Sīkākai informācijai –

Gundega Vārpa,

sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,

                 tālr.: +371 67229182;

                  e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
     www.vnafta.lv
     www.vnt.lv
Pielikumi