Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” 2009. gada pirmajā ceturksnī strādā ar peļņu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-05-07 09:05:04
Versijas komentārs
Teksts Akciju sabiedrības „Grindeks” „NASDAQ OMX Riga" iesniegtais 2009. gada pirmā ceturkšņa finanšu pārskats liecina, ka „Grindeks” koncerns šī gada pirmajos trīs mēnešos strādājis ar peļņu – tīrā peļņa atskaites periodā bija 1.2 milj. latu, kas, salīdzinoši ar 2008. gada pirmā ceturkšņa rādītāju, ir par 64.7% samazinājusies, bet koncerna apgrozījums gada pirmajos trīs mēnešos sasniedza 14.1 milj. latu, kas, salīdzinoši ar 2008. gada pirmā ceturkšņa rādītāju, ir par 2.9 milj. latu vai 16.7% mazāks.

„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Neskatoties uz mainīgo situāciju pasaules tirgū, mēs strādājam ar peļņu, turpinām diversificēt koncerna darbību, paplašinām tirgus pārklājumu un pārdomāti investējam līdzekļus nākotnes attīstībā. Pieauguma tempu samazinājums ceturkšņa skatījumā ir iluzors un neatspoguļo kopējo situāciju.”

Galvenajos gatavo zāļu eksporta tirgos - Krievijā un pārējās NVS valstīs kopējais pārdošanas apjoms bija 11.5 milj. latu. 2009. gada pirmā ceturkšņa gatavo zāļu pārdošanas apjoms NVS valstīs, izņemot Krieviju, par 6.2% pārsniedza 2008. gada attiecīgā perioda rezultātu. Jau ziņojām, ka 2008. gada sākumā AAS „Farmstandart” kļuva par ekskluzīvo „Grindeks” oriģinālprodukta Mildronāts® izplatītāju Krievijā un pirmajā ceturksnī veidoja noliktavu rezerves, lai nodrošinātu izplatīšanas tīklu sākotnējo pieprasījumu. Ar to izskaidrojams lielais apgrozījuma pieaugums iepriekšējā gada atbilstošajā periodā.

Zināmu ietekmi uz gatavo zāļu pārdošanas apjomu pieauguma tempu samazinājumu šā gada pirmajā ceturksnī ir atstājis arī Krievijas un vairāku citu NVS valstu nacionālo valūtu vērtības samazinājums pret latu, kura vērtība pret eiro no piesaistes brīža ir fiksēta un saglabā stabilitāti.

Pozitīvi „Grindeks” pelņas rādītājus ietekmējis arī aktīvo farmaceitisko vielu eksports, kas 2009. gada pirmajā ceturksnī sasniedza 1.1 milj. latu.

Neskatoties uz tirgus svārstībām, „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis uz nākotni raugās optimistiski un norāda, ka biznesa pieaugums būs atkarīgs ne tikai no ārējiem apstākļiem, bet arī pašu spējas pilnvērtīgi izmantot savas priekšrocības un savlaicīgi reaģēt uz tirgus situāciju.


Par „Grindeks”

„Grindeks”ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu (AFV) pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana.
„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija, pārējās NVS valstis, Japāna un ASV. AS „Grindeks akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga" Oficiālajā sarakstā.


Kontakti:

Laila Kļaviņa
AS Grindeks Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
Pielikumi
birza_Grindeks_2009_1_cet_nerevidets.pdf (151.42 kB)