Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par a/s Latvijas kuģniecība akcionāru sapulces norisi
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-04-30 10:50:04
Versijas komentārs
Teksts


Šodien, 30. aprīlī, notika akciju sabiedrības „Latvijas kuģniecība” kārtējā akcionāru sapulce, un tajā tika izskatīti visi darba kārtībā iekļautie jautājumi.
Akcionāri pieņēma zināšanai a/s „Latvijas kuģniecība” valdes, padomes un zvērinātu revidentu ziņojumus un apstiprināja 2008. gada pārskatus: a/s „Latvijas kuģniecība” 2008. gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Latvijas Republikas Gada pārskatu likuma prasībām, un a/s „Latvijas kuģniecība” un tās meitas sabiedrību konsolidēto 2008. gada pārskatu, kas sagatavots saskaņā ar Starptautisko grāmatvedības standartu valdes izdotajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem.
Akcionāru sapulce nolēma a/s „Latvijas kuģniecība” koncerna mātes sabiedrības peļņu 18,5 miljonu latu apjomā ieskaitīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai. Par a/s “Latvijas kuģniecība” revidentu 2009. gada pārskatu revīzijai tika izvēlēta auditorfirma SIA “Ernst & Young Baltic”. Akcionāri ievēlēja akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” revīzijas komiteju uz trim gadiem, saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma grozījumiem. Revīzijas komitejas sastāvā ievēlēti “Latvijas kuģniecības” padomes priekšsēdētāja vietnieks Andris Vilcmeiers, “Latvijas kuģniecība” padomes loceklis Ansis Sormulis un SIA “Unit” valdes loceklis, pieredzējis grāmatvedības speciālists Juris Rendinieks.
Publiskās akciju sabiedrības „Latvijas kuģniecība” koncerna konsolidētais revidētais  2008. gada pārskats liecina, ka veiksmīgi izvēlētā operatīvās darbības un flotes novecojušo kuģu pārdošanas stratēģija ļāvusi a/s „Latvijas kuģniecība” noslēgt gadu ar 58,7 miljonu dolāru lielu peļņu, lai gan starptautiska mēroga norises ekonomikā ir atstājušas iespaidu uz kuģošanas biznesu un frakts likmju kritums visā pasaulē samazina kuģošanas uzņēmumu pelnītspēju.
Komentējot akcionāru sapulcē pieņemtos lēmumus, a/s “Latvijas kuģniecība” padomes priekšsēdētājs Māris Gailis norādīja, ka akcionāri novērtējuši uzņēmuma attīstību un panākumus saimnieciskajā darbībā: ““Latvijas kuģniecības” rezultāti apliecina, ka uzņēmuma attīstības strātēģija ir pareizi izvēlēta un konsekventi realizēta. Savlaicīgi iesāktā un mērķtiecīgi veiktā flotes atjaunošana, kā arī kuģniecības darbinieku kopīgs darbs ir pamats sekmīgai attīstībai arī turpmāk, lai gan arī kuģošanas biznesu visā pasaulē nopietni skar globāli sarežģījumi ekonomikā.”

 

 
Sīkākai informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Sabiedrisko attiecību un reklāmas dienesta vadītāja
Tālr. 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv

Pielikumi