Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Paziņojums
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-04-29 14:36:49
Versijas komentārs
Teksts  

RĪGA, 2009. gada 29. aprīlis – Šodien notika Baltijas lielākā alkoholisko dzērienu ražotāja AS "Latvijas balzams" kārtējā akcionāru pilnsapulce. Tajā tika izskatīti uzņēmuma 2008. gada darbības rezultāti, apstiprināts peļņas izlietojums un jaunā Statūtu redakcija, kā arī pārvēlēta uzņēmuma padome.

 Ņemot vērā, ka AS "Latvijas balzams" apgrozījums 2008. gadā bija mazāks nekā 2007. gadā un sasniedza 103,6 miljonus latu, akcionāru sapulce nolēma visu uzņēmuma tīro peļņu 5,9 miljonu latu apmērā atstāt nesadalītu, lai pastiprinātu uzņēmuma finanšu stāvokli pašreizējās globālās ekonomiskās krīzes apstākļos.  

 Pārvēlēta AS "Latvijas balzams" padome

Ņemot vērā padomes locekļa Georgija Kipiani (Georgy Kipiani) iesniegumu par padomes locekļa amata atstāšanu un saskaņā ar Komerclikuma 296. panta devīto daļu, akcionāru pilnsapulce pieņēma lēmumu ar 2009. gada 29. aprīli atbrīvot no AS "Latvijas balzams" padomes locekļa amata Aleksandru Kovaļevu (Alexander Kovalev), Pjotru Avenu (Petr Aven), Vitoldu Kokaru, Valižanu Abidovu (Valizhan Abidov) un Andreju Skurihinu (Andrey Skurikhin).

 AS “Latvijas balzams” padomes locekļa amatā uz trīs gadiem, nosakot padomes pilnvaru termiņa sākumu 2009. gada 29. aprīlī, tika ievēlēti Aleksandrs Kovaļevs (Alexander Kovalev), Pjotrs Avens (Petr Aven), Vitolds Kokars,  Valižans Abidovs (Valizhan Abidov), Andrejs Skurihins (Andrey Skurikhin) un Aleksandrs Jerņevs.

 Par AS "Latvijas balzams"

AS "Latvijas balzams" dibināts 1900. gadā un ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā. Uzņēmums ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem produktu eksportētājiem, ik gadu stabili palielinot eksporta apjomu. Pavisam uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienu, no kuriem gandrīz 53% veido dzērieni ar zemu alkohola saturu.

 AS "Latvijas balzams" produkcija tiek eksportēta uz gandrīz 30 pasaules valstīm, savukārt, pildot "S.P.I. Group" eksporta pasūtījumu, uz vairāk nekā 80 valstīm visā pasaulē. AS "Latvijas balzams" vadošais akcionārs ir "S.P.I. Distilleries. B.V.", kam pieder 89,52% akciju. Vairāk par uzņēmumu: www.lb.lv

  

Kārlis Andersons,

AS "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs

 

 Papildinformācijai:

Ingars Rudzītis, sabiedrisko attiecību konsultants

M: 2617 6688

E: ingars.rudzitis@sab.lv

Pielikumi