Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par a/s Ventspils nafta 2008.gada revidētā pārskata iesniegšanu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2009-04-09 15:26:15
Versijas komentārs
Teksts
Publiskās akciju sabiedrības Ventspils nafta 2008.gada revidētie pārskati objektīvu un no uzņēmuma neatkarīgu ārēju apstākļu dēļ oficiālajai obligātās informācijas centralizētajai glabāšanas sistēmai un a/s NASDAQ OMX Riga varētu tikt iesniegti 2009.gada jūnijā. Paredzams, ka a/s Ventspils nafta 2008.gada revidētajos pārskatos ietvertie sabiedrības finansiāli ekonomiskās darbības rādītāji būtiski neatšķirsies no tiem, ko a/s Ventspils nafta atbilstoši emitentu informācijas obligātās atklāšanas prasībām publiskoja nerevidētajā 2008.gada konsolidētajā pārskatā. Tas nozīmē, ka a/s Ventspils nafta uzņēmumu ienākuma nodokļa veidā vien Latvijas valsts budžetā par 2008.gadu samaksās vairāk nekā 5 miljonus latu.
 
 No savas puses a/s Ventspils nafta ir savlaicīgi iesniegusi visu nepieciešamo informāciju revidēto 2008.gada gada precīzai un vispusīgai sagatavošanai. A/s Ventspils nafta jau 2008.gada 17.decembrī informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, Rīgas Fondu biržu un visus ieguldītājus par darījuma detaļām, kā rezultātā a/s Ventspils nafta piederējušie aktīvi nekustamā īpašuma, poligrāfijas un izdevējdarbības jomās tika izdevīgi pārdoti, pašai a/s Ventspils nafta pārorientējoties uz holdinga funkcijām savas vēsturiskās pamatdarbības nozares – tranzīta biznesa – uzņēmumos. Tā kā šis komplicētais darījums, ņemot vērā aktuālo makroekonomisko situāciju Latvijā un pasaulē, tika iespējami operatīvi realizēts gada nogalē, atbilstoši revidentu un ekspertu sniegtajām rekomendācijām un jaunākajām izmaiņām un prasībām starptautiskajos grāmatvedības standartos (International Financial Reporting StandardsIFRS) ir nepieciešama rūpīgāka un padziļināta pieeja a/s Ventspils nafta 2008.gada konsolidētā pārskata sastādīšanā, nodrošinot arī nepieciešamās papildu procedūras, lai garantētu attiecīgajiem Latvijas un starptautiskajiem standartiem pilnībā atbilstošu un skrupulozu pārdoto biznesa aktīvu atspoguļojumu gada pārskatos. Šis process faktiski neietekmēs a/s Ventspils nafta jau iepriekš publiskoto nerevidētajā 2008.gada konsolidētajā pārskatā iekļauto finanšu rādītāju lielumu.
 
A/s Ventspils nafta 2008.gada revidēto pārskatu detalizētu un pilnvērtīgu sagatavošanu īsajā laika periodā līdz 2009.gada aprīļa beigām sarežģī fakts, ka tajos saskaņā ar starptautiskajiem grāmatvedības standartiem un Latvijas Republikas grāmatvedības prasībām jāatspoguļo gan līdz darījuma noslēgšanai a/s Ventspils nafta īpašumā bijušie aktīvi nekustamā īpašuma, poligrāfijas un izdevējdarbības nozaru uzņēmumos, gan arī reālā situācija pēc darījuma pabeigšanas un minēto aktīvu pārdošanas. A/s Ventspils nafta konsolidētā pārskata sagatavošanas procesu paildzina arī nepieciešamība pirms konsolidētā gada pārskata revīzijas pabeigšanas un apstiprināšanas akceptēt tās meitas sabiedrību – SIA LatRosTrans un SIA Ventspils nafta termināls, kā arī asociētā uzņēmuma a/s Latvijas kuģniecība koncerna uzņēmumu gada pārskatus.
 
Jāņem vērā, ka a/s Ventspils nafta gada pārskatu sagatavošanas procesā tiek iesaistīti arī starptautiskie auditori no ārvalstīm, kuriem ir vajadzīgs papildu laiks sarežģīto revīzijas procedūru dēļ. Tāpēc, ņemot vērā iepriekšminētos objektīvos apstākļus un konsultējoties ar a/s Ventspils nafta akcionāru sapulcē ievēlēto zvērināto revidentu, par optimālo termiņu, kurā a/s Ventspils nafta varētu sagatavot un iesniegt oficiālajai obligātās informācijas centralizētajai glabāšanas sistēmai un a/s NASDAQ OMX Riga uzņēmuma revidētos 2008.gada pārskatus, atzīts 2009.gada jūnijs.
           
 
 
 
 
 
 
 
A/s Ventspils nafta
Sīkākai informācijai –
Gundega Vārpa,
sabiedrisko attiecību un reklāmas vadītāja,
                 tālr.: +371 67229182;
                 e-pasts: gundega.varpa@vnafta.lv
Pielikumi